ALTERNATYWNE zastosowanie toru BMX Racing na przykładzie PL

GgG
moderator
Kontakt:

ALTERNATYWNE zastosowanie toru BMX Racing na przykładzie PL

Post autor: GgG »

Jak zapewne wiele osób wie, w Lublinie jest tor do bmx racingu wybudowany za grubą kase, a sam tor jest na poziomie europejskim, zgodny z wszelkimi normami wymaganiami itp.

Ostatnio kolega znalazł na fb bardzo ciekawą sesję zdjęciową firmy wynajumjącej samochody,

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czerwone bandy są wykonane z jakiegoś specjalnego materiału i w tamtym roku ekipa ogarniająca BP miała z nimi duży problem - w kilku miejscach pojawiły się pęknięcia. Tam gdzie jest "normalna" ziemia też jest jakaś specjalna mieszanka która jest bardzo sypka i ciężka w utrzymaniu, wystarczy zablokować koło przy hamowaniu i zaraz porobią się koleiny, trzeba na bieżąco o to dbać. Często na forum pojawiają się wpisy o działkowiczach, pobliskich mieszkancach czy ekipach mx/quad które orają wszelkie możliwe trasy, ale to jest chyba nowość w naszym kraju.

Cała sprawa nie będzie ot tak zostawiona i zapomniana, jak pojawią się jakieś newsy w tym temacie to na pewno o nich napisze. Sam nie jeźdzę na tym torze, ale wk**wiłem się jak nie wiem, wiem ile koledzy wkładają w to pracy w sezonie, do tego nie mając z tego prawie żadnych korzyści.
Obrazek
komarek
Kontakt:

Post autor: komarek »

Wybierzcie się do niego większą ekipą kilkunastu / kilkudziesięciu osób i zacznijcie mu katać między samochodami na parkingu i wytłumaczcie, że tor to nie miejsce do jazdy samochodem, może coś pomoże. :twisted:
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Szczerze nie ma co mu tłumaczyć. Sprawdźcie czy miał pozwolenie, a jak nie miał to zgłaszacie na policje.

A z czy bez pozwolenia - lubelskie i globalne media. "Podatnicy wydają pieniądze, lokalny przedsiębiorca niszczy" i każdego zaboli. Robie teraz przy kamieniach na szaniec to wiem co to niemiła atmosfera ;) (chociaz film jest na prawde spoko)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Troszkę się wyjaśniło. Sprawa jest o tyle śmieszna, że firma która robiła foty na torze robiła to "legalnie", ponieważ zapłacili za udostepnienie miejsca (bikeparku) do zrobienia fotek. A kto się na to zgodził i wziął hajs? Miejski ośrodek sportu i rekreacji Lublin...
ODPOWIEDZ