Raczej nie wybrałbym RC gdzie masz plastikowy tłumik przez który Boxxer kiepskawo działa. Osobiście wolałbym R2C2 którego możesz ustawić pod siebie i wiedzieć że Ci ten tłumik w pół nie pęknie przy dobiciu.
Uwierz mi że miałem RC i był pęknięty... Ile osób o tym pisało że w RS'ach te plastikowe zabawki pękały przy dobiciu. Szkoda że sprzedałem mojego bo chętnie bym Ci zrobił zdjęcie i pokazał. No ale coż możemy się kłócić, może kiedyś sam się o tym przekonasz. Jak Boxxer to tylko R2C2 lub WC. Pozdro.
groochas pisze:UfuS78 rozbawiłeś mnie do łez Prosze Cie podeślij mi zdjęcie pęknietego tłumika z boxxera RC bo strasznie jestem ciekaw, jak niby ma sie to stać.
Jezdze od 5 lat na boxxerach RC i wyobraz sobie ze nigdy nic nie peklo i rowniez nie nazwalbym pracy tego widelca kiepskawej.
Mi tłumik w Race 2010 pękł, a praca była zdecydowanie kiepskawa, więc muszę się zgodzić z UfuS78.
A Boxxery RC wprowadzono w 2011 roku, więc trochę przekoloryzowałeś swoje doświadczenie z tymi amortyzatorami
Fox jest bardzo sztywny i ma dość racingową charakterystykę pracy,czyli mocne łapska wskazane no i dbać o niego trzeba.
888 większy komfort nie trzeba tyle o niego dbać,zapada się.
Mialem dlugo Race'a 2008 ktory posiada taki sam tlumik jak nowsze modele RACE i RC. Jak dla mnie gorzej pracuje tylko rocznik 2010 ktory cos mial popaprane z pasowaniem slizgow i chodzil mniej plynnie. Nadal nie rozumiem co moze pęknąć w tym tłumiku i stoje na stanowisku że wolałbym nowego RC.
Mam wyjety jeden najwiekszy shim z tlumika i wsadzone lozyskowanie sprezyny. Moze dlatego jestem tak zadowolony z pracy RC.
Jeśli masz do wyboru 888 RC3 Evo v.2 to właśnie je bym wziął dość komfortowa poducha, wybiera nawet liście, nie zapada się jak stare roczniki np. 07 a do tego rzadko robisz serwis, osobiście polecam 888. Trzeba dbać o wszystko ale o 888 najmniej.
Przez pewien czas byłem posiadaczem boxxa rc 2012.
Na początku było bardzo słabo po wymianie oleju na 2,5 i dodaniu łożyska na sprężynie minimalnie lepiej,
Wymieniłem tłumik dobicia na fasta czułość wzrosła i nareszcie nie przelatywał przez skok w awaryjnnych sytuacjach.
Od roku posiadam inny uginacz i boxxer rc nawet po dośç mocnym tuningu nie dorasta mu do pìęt.