[piasta tył] Dartmoor quantic vs choosen DA8387BHP
-
- moderator
- Kontakt:
[piasta tył] Dartmoor quantic vs choosen DA8387BHP
Siema
Szukam wytrzymałej i w miare lekkiej piasty na tył w cenie ok 400zł. Ma ktoś jakieś doświadczenia z którąkolwiek z wymienonych w tytule piast ?
Szukam wytrzymałej i w miare lekkiej piasty na tył w cenie ok 400zł. Ma ktoś jakieś doświadczenia z którąkolwiek z wymienonych w tytule piast ?
Blog: www.uzurpator.com.pl | Zębatki: www.trybo.pl
Ogólnie to o tylnych piastach czuzena nie mam specjalnie nic dobrego do powiedzenia. Fakt, że miałem tylko dwie (różne) ale z każdą było coś nie halo.
Quantic to produkt novateca. U tego jedyne do czego można się czepić, to fakt, że pod cięższymi riderami w enduro podjeżdżaniu alu bębenki potrafiły samoistnie dokonać żywota.
Quantic to produkt novateca. U tego jedyne do czego można się czepić, to fakt, że pod cięższymi riderami w enduro podjeżdżaniu alu bębenki potrafiły samoistnie dokonać żywota.
-
- Kontakt:
Co do rotarki, to mam starszą wersję, primary cassette, w wersji 135x10 od dwóch lat i bangla jak ta lala. Przy czym od razu po kupnie zamieniłem bębenek na stalowy. Na dzień dzisiejszy piasta ma jakieś 8000km i 3 zmiany łożysk zaliczone.
Z drugiej strony - wiem o ludziach którzy mielili bębenki w tej pieście.
Jeżeli byś się na nią zdecydował to polecam raczej kupić wersję superstar components i zaznaczyć, że chcesz z stalowym bębnem.
Co do Zee, to na dniach będę miał. Ale, jako, że shimano lipy nie robi, spodziewam się całkowitej bozobsługowości.
Z drugiej strony - wiem o ludziach którzy mielili bębenki w tej pieście.
Jeżeli byś się na nią zdecydował to polecam raczej kupić wersję superstar components i zaznaczyć, że chcesz z stalowym bębnem.
Co do Zee, to na dniach będę miał. Ale, jako, że shimano lipy nie robi, spodziewam się całkowitej bozobsługowości.