Ochraniacze rowerowe.

Griken
Kontakt:

Ochraniacze rowerowe.

Post autor: Griken »

Cześć wszystkim. Jestem w trakcie składania swojego pierwszego roweru do dirtu (street czasami), więc wypadałoby pomyśleć o bezpieczeństwie.
Jaki kask możecie mi polecić? Jakiś orzech, bo ograniczają mnie fundusze, jak będę wyżej skakał pomyśle o fullface. Nie wiem czy te kaski różnią się wytrzymałością. Zdam się na waszą opinie.
Do tego myślałem o czymś ma kolana - krk marou? Tylko czy nie za słabe? Może king kongi silverback? Warto tyle kasy wydawać, czy może są lepsze, tańsze?
Do tego chciałbym coś na piszczele. Myślałem o Dartmoor essence.

Z góry wszystkim dziękuje i pozdrawiam.
Griken
Kontakt:

Ktoś się orientuje w tym temacie?
Awaria
Kontakt:

Post autor: Awaria »

Na bezpieczeństwie się nie oszczędza. Dużo się zyskuje komfortu i bezpieczeństwa używając dobrych, sprawdzonych ochraniaczy.
O ile z orzechem Ci nie pomogę, bo nigdy nie miałem, o tyle uważam, że do jazdy typu dirt nie są chyba niezbędne ochraniacze na piszczele.
Jeśli jednak na takich Ci zależy to szukaj 661 Race Knee/Shin - sprawdzone, używam kolejny (chyba już 4-5 sezon) i nic się z nimi nie dzieje.
Nie wiem tylko czy aż tak pancerne ochraniacze są tobie potrzebne, bo możesz narzekać na ciepło i dyskomfort w słoneczne dni, tymbardziej gdzie w dircie chyba potrzebny jest luz ;).
http://rowerowy.com/sklep/ubrania_buty_ ... ixone_rage
takie coś na kolana będzie chyba optymalne.
http://utn.pl/OKAZJE  <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
Griken
Kontakt:

Te ochraniacze na kolana testowałeś? Będą najlepsze w tej cenie? Ochraniacze na piszczele na razie sobie daruje. Wystarczy pierwszy lepszy orzech 661 lub o'neal?
Griken
Kontakt:

Pomoże ktoś?
Awaria
Kontakt:

Post autor: Awaria »

Myślę, że w kwestii bezpieczeństwa orzech bez znaczenia. Pytanie który będzie lepiej wentylowany. Najlepiej gdyby wypowiedział się ktoś kto faktycznie kupował już orzecha w swoim życiu :).
http://utn.pl/OKAZJE  <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
Griken
Kontakt:

W takim razie bardzo proszę o doradzenie, jeżeli ktoś jest w temacie.

Pytałem jeszcze o te ochraniacze. Testowałeś je i warto wydać na nie pieniądze?
mati56721
Kontakt:

Post autor: mati56721 »

Ja od siebie polece sixsixone dirt lid fajnie się w nim jezdzi jest leki i dosyć przewiewny dodatkowo w komplecia ma dużo gąbek.
Malowanie proszkowe :D
ODPOWIEDZ