Znajdor Nieziemski pisze:Tak tanio bo chyba nikt tego nie chce.
A na maratony xc sztywniak 29 lepszy.
Zależy jakie maratony. Rodzinny maraton po nizinach tak ale dłuzszy dystans w gorach to tylko full. Mialem w domu i fulla i sztywniaka co prawda oba na kolach 26'' i sztywniak to bylo zero jazdy. Latwiej dlugi dystans na wygodniejszym rowerze przejechac. Do tego pozycje stumpy ma dość wygodną z tego co pamietam. Gorzej jak ktoś chce zwinna maszyne do zabawy ale za tą cene brałbym.
Potrzebuje maszyny do AM, czyli podjazdy i jakieś niewielkie zjazdy. Dostępny jest tylko rozmiar M i niestety raczej odpada bo mam trochę ponad 190cm . W takiej sytuacji jaka rama full do 2500zł nowa/używana albo rower cały full do 5500 +/- polecacie? Myślałem nad tym canyonem https://www.canyon.com/_pl/mountainbike ... ab-reiter2
Jeszcze w oko mi wpadł spec enduro, producent pisze ze jest to sprzet do am mimo nazwy, jednakże cena uzywanej ramy jest dosyć wysoka, więc możecie mi polecić jakiś tańszy odpowiednik tego typu? ( nie musi to być spec)
Od 2012/2013 i właśnie zależy mi na rowerze którym będę mógł podjechac i potem zjechać oraz będzie bardziej uniwersalny od obecnego scott-voltage-fr ktorym moge tylko zjechać
pawelfr pisze:Od 2012/2013 i właśnie zależy mi na rowerze którym będę mógł podjechac i potem zjechać oraz będzie bardziej uniwersalny od obecnego scott-voltage-fr ktorym moge tylko zjechać
Poszukaj używek Canyona strive i yt wicked na pb,ebayach niemieckim i uk oraz forach zagranicznych.
Kup jakąś używaną dużo lepszą i tańszą ramkę.
Nie opłaca się kupować nowych speców bo jest tam dożywotnia gwarancja ale ważna tylko miesiąc.
Za 2,5K wyrwiesz na pewno coś dobrego.