Brakujace czesci do roweru - max 500 zl

shiremux
Kontakt:

Brakujace czesci do roweru - max 500 zl

Post autor: shiremux »

Brakuje mi "kilku" czesci do roweru, do tej pory forumowicze sluzyli idealna pomoca, mam nadzieje, ze i tym razem uda mi sie rozwiazac problem.

Wiec tak,
budzet - 500-600 zl MAX, ni grosza wincyj.
Potrzebuje konkretnych nazw, czesci moga byc uzywane, pod warunkiem ze da sie je dostac na alledrogo w przystepnej cenie i jakosci, aczkolwiek do uzywek mam pecha, dlatego wolalbym wiekszosc nowe + alternatywy z uzywanych.
najwazniejsza rzecz, musi wszystko ze soba współgrac!
Lista potrzebnych rzeczy:
1.hamulec tył (musi byc tarcza, taki klimat tudzież piasta)
2.przerzutki tył (piasta shimano FH M475 - zatem 8-10 przelozen, aczkolwiek nie potrzebuje wiecej niz 8)
3. skoro przerzutki to i kaseta , piaste podalem wyzej
4.suport + korby (68mm, najchetniej single speed)
5. lancuch

Chyba tyle. Nie mowie, ze musi byc na styk 600 zl, im mniej tym lepiej, zeby mi zostalo na drobne duperele typu sztyca, siodlo itd)

Z gory dzieki wielkie za wszelka pomoc.
zero100
Kontakt:

Post autor: zero100 »

Po pierwsze co Ty chcesz mieć za rower?? Raczej nikt nie jest jasnowidzem i żeby coś dobrać to trzeba wiedzieć do czego. Po drugie chcesz korby single speed, do tego przerzutkę i "wolnobieg" na 8-10??!! Ogarnij ten post, może dodaj zdjęcie roweru, określ czy to dirtówka, streetówka, przełajówka...
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

ciężko zrozumieć pojęcie "korba single speed"? Może tłumacz google pomoże? Chodzi o korbę na jeden blat, chyba logiczne. Gość pisze czytelniej i "wyraźniej" niż ponad pół tego forum, więc nie rozumiem po co ta spina.
Poza tym jeden blat z przodu i zwykła kaseta na tył sugeruje, że to rower na pewno nie do streetu.
Akurat w temacie nie pomogę, bo musiałbym trochę pomyśleć, narazie mam co robić niestety - może potem ;) ostatnio za dużo tu spiny, diskordie itp, ogarnijcie się panowie, albo po prostu raz na jakiś czas załączcie r*dtube.
shiremux
Kontakt:

Post autor: shiremux »

Dokladnie jak napisal kolega wyzej, jestem laikiem w tej dziedzinie wiec niektore rzeczy typu wspomniana "korba singlespeed" moga brzmiec dziwnie, aczkolwiek chyba oczywiste, ze nie szukam korby z 1 ramieniem.
Do czego rower? do zwyklej jazdy, do pracy, na weekendowe na wypady, nic wiecej, nie oczekuje czesci z wyzszej, nawet nie ze sredniej polki, bo a) maly budzet b) nie sa mi potrzebne.
Jak juz sie tak rozpisalem to dodam, ze to moj pierwszy rower ktory, mam nadzieje, zloze sam od podstaw, ale wole jednak wypytac dokladnie co w trawie piszczy zanim cos kupie i okaze sie, ze nie pasuje. Nie wiem co jeszcze moglbym dopisac, moge wymienic co mam na chwile obecna z nadzieja ze nie bedzie komentarzy "sprzedaj tego XXX bo szmelc i doloz do lepszego"

Na chwile obecna mam:
rama bop kollbi
suntour xcr
koła 26" na alexrims 24 i piasty shimano fh475 tył, concept sl pod tarcze z przodu.
to tyle z istotych rzeczy, kierownica i stery tez sa, ale to bez znaczenia w obecnej chwili chyba.
ODPOWIEDZ