Wybór piasty

Tomek_97
Kontakt:

Wybór piasty

Post autor: Tomek_97 »

Siema! stoje przed wyborem piasty zastanwiam sie nad hope aczkolwiek 600zł wydawać nie wiem czy warto następne co mi przychodzi na myśl to dartmoor revolt ale też 500zł i pomyślałem ze nie wiem czy oplaca sie dawać 600zl za super cykanie hope i zainwestowac w ns rotary casette,wagowo też wypadają podobnie, koszt tkaiej 300zl i chyba wole złożyć całe koło na ns + obręcz spanka niż kupować piaste hope.
A więc prosze o opinie o pieście NS Bike Rotary Casette i obręczy spank spike race 28 obręcz wagowo wygląda mega ale jak z wgniotami ?
Czy warto dokladać do hope ?
z góry dziękuje! :D
Gulczas
Kontakt:

Post autor: Gulczas »

Co do Hopa to powiem Ci tak, miałem model Pro 2 Evo i cykała pięknie, po za tym nic specjalnego, jak na moje bez sensu wydawać te 700zł. No i oczywiście do Hołpa musisz kupić kasetę na aluminiowym pająku (ceny zaczynają się od 150zł). Według mnie lepiej kupić tego Ns'a, robią bardzo dobre piasty, miałem i polecam. Bierz Ns'a i za cenę samego Hop'a złożysz całkiem dobre koło.
kris_w
Kontakt:

Post autor: kris_w »

Hej. Korzystając z istniejącego tematu o piastach ... kupiłem właśnie koło na Orbital Pro Cassette. Czy ktoś wie, jaki ta piasta ma bębenek (stalowy czy alu)? Bo mam zwykłą kasetę (bez aluminiowego pająka). Pozdrawiam!
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Hope to nie tylko cykanie - nie płacisz tyle kasy za cykanie, a za jakość i dokładność wykonania jaką daje firma oraz wiążący się z tym wygląd. A alu bębenek nie jest czymś gorszym, bo Revolt i wiele innych piast również taki posiada ;) chyba, że ktoś po prostu nie ma za wiele kasy, to oczywistym jest, że wypada kupić części po prostu tańsze
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

Hope fajnie cyka, ale raczej nie ma sensu kupowania jego jak nie masz za duzo kasy. Mam go od kilku lat i w sumie nie widze wiecej zalet niz logo i dzwiek :) teoretycznie jest lepiej zaprojektowany, bo ma oske 20 mm w srodku, a nie 10 mm, a co za tym idzie jest lzejszy i ma wieksze lozyska. Tylko czy to jest naprawde niezbedne to juz zalezy od osoby :) A co do aluminiowego bebenka to mam stalowa kasete i w sumie to nic sie nie stalo oprocz kilku zadziorow. Mi takie pierdoly nie przeszkadzaja
Pure Freeride
ODPOWIEDZ