Problem korba xt zapieczony pedał

MaxxisDH
Kontakt:

Problem korba xt zapieczony pedał

Post autor: MaxxisDH »

Witam mam problemik w biku czyli chciałem sobie zmienić pedały na nowe a tu klops czyli lewy pedał odkrecił się z oporem a prawy już wogólę co prawie jest gwint obrobiony od imbusa a i tak nie da się się go odkrecić a była mega siła włożona w odkręcenie a i tak nic nie dało to ani brunox ani wd kompletnie nic .
Stwierdzam że w serwisie w którym kupiłem rower jak przykręcali pedały nie dali kompletnie żadnego smaru itp przeciw zapieczeniu a wiem to po tym jak zobaczyłem suchy gwint od lewego pedału który z bólem odkręciłem pytania mam :

- Rower na gwarancji mam jeżeli zapieczenie nie z mojej winy to czy mam szanse na nowy mechanizm korbowy .
- Myślicie że uda się to odkrecić bez uszkadzania korby/pedała
- Co radzicie w tej sprawie .

Z góry dziękuje za odpowiedzi . :D
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Zadam trywialne pytanie. Wiesz że w prawym pedale masz lewy gwint?
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
MaxxisDH
Kontakt:

tak wiem bo zanim próbowałem odkręcać pedał to przejrzałem filmiki na you tube o odkręcaniu itd , i niestety ale dobrze próbowałem odkręcać a tu lipa wiem raczej że zapiekł się to w lewym pedale nie było smaru na gwincie wieć raczej zapieczony mega prawy pedał .
Myślisz że da rade to odkręcić ? / A myślisz że mogę domagać się nowej korby bo w sumie beż uszkodzenia korby chyba nie da tego odkęcić chyba a jest to 100% nie moja wina , a i ciekawe czy nię będą stękać że prawie jest gwint obrobiony od imbusa po tym jak próbowałem odkręcić pedał ale w sumie po tym nie wiedział bym czy jest zapieczony.
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
nhp890
Kontakt:

Re:

Post autor: nhp890 »

MaxxisDH pisze:tak wiem bo zanim próbowałem odkręcać pedał to przejrzałem filmiki na you tube o odkręcaniu itd
Lepiej to oddaj do serwisu :roll:
MaxxisDH
Kontakt:

Ale na gwarancje maja obowiązek przyjąć a pytanie jeszcze myślicie żeby słać jak by co korbę samą czy cały rower ?
Czy ktoś z waś jak miał rower na gwarancji i coś mu się uszkodziło to cały rower wysyłał czy dany element
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

idz do serwisu, co to skladal
pokaz jak zjebali

niech ci to teraz odkreca...
MaxxisDH
Kontakt:

Problem rozwiązany pedał na straty i oś pedała w imadło i poszło elegancko... temat do zamknięcia .
ODPOWIEDZ