Domain DC R 2010 - manual serwisowy

SegatiV
Kontakt:

Domain DC R 2010 - manual serwisowy

Post autor: SegatiV »

Siema.

Potrzebuję manuala serwisowego no Rock Shox Domain DC R z 2010 Roku.

Znalazłem tylko z 2011, a nie mam pojęcia czy wartości są te same.
Czytałem też gdzieś, że warto dać ok 3ml mniej oleju niż podaje producent.

To moje pierwsze doświadczenie z tym widłem, więc każda uwaga będzie na wagę złota :)

Jaka sprężyna jest najmiększa?
Mongolski
Kontakt:

Post autor: Mongolski »

rowniez chciałbym zapytac jak wyglada sprawa z manualami w stosunku do rocznika -mam domaina rc coil 2014 -czy to bedzie to samo?
-ja spotkałem sie z opinia zeby dolac po 5 ml wiecej oleju niz zaleca producent ;p
enduro/ fr/ street  www.pinkbike.com/u/mongolski/
SegatiV
Kontakt:

Ja co prawda kupiłem używany amor, ale poprzedni właściciel mówił, że serwis był robiony rok wcześniej, i jeśli był robiony poprawie, wg. tego co sugeruje producent to tego oleju u mnie było za dużo, amor pracował połową skoku, po odlaniu niewielkiej ilości zaczął jakoś chodzić, ale jeszcze to nie jest to co powinno.

W tym temacie:

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=67411
diesel2117 pisze:Nie chwaląc się miałem jako pierwszy w PL model R DC 2011 :mrgreen: :mrgreen:
Po małych próbach z olejem, wazeliną i czarną magią doszedłem do suuuper pracy. Większość boxxerów pracą bije na głowę, jeśli jest nowy to nie zapomnij go przelać na nowo (równo 3ml mniej niż producent podaje) + smar/wazelinka na uszczelki = zabawa na lata.
Od siebie bardzo polecam :D.
Mongolski
Kontakt:

Post autor: Mongolski »

kiedys czytałem wypowiedz diesla, ja mam akurat nowke, pracuje pełnym skokiem bez zarzutu, ale serwis jest PODOBNO na tyle prosty, ze wypadało by go robic samemu i dlatego przydałyby sie jakies informacje 8)
enduro/ fr/ street  www.pinkbike.com/u/mongolski/
SegatiV
Kontakt:

RS'y zawsze były proste w serwisie, mi potrzeba jedynie poznać ile ml oleju wlać w lewą lagę lub wieści czy wartość z manuala rocznika 2k11 - 370ml - będzie dobra pod mój model.
ODPOWIEDZ