Pomocy - kwadrat/hollowtech 2! FILM

verdi_07
Kontakt:

Pomocy - kwadrat/hollowtech 2! FILM

Post autor: verdi_07 »

Pomocy, wie ktoś czemu tak sie dzieje? Wg sklepu wymiary suportu hollowtech 2 są takie same jak tego na kwadrat.
Ramy nie malowałem, wiec o zadnej farbie na gwincie nie ma mowy.

https://www.youtube.com/watch?v=5o7mMf8 ... e=youtu.be

z góry dzieki za pomoc:)
Kaniowaty
Kontakt:

Post autor: Kaniowaty »

Przeczyść dobrze gwint i przed wkręceniem nasmaruj.
A co najważniejsze do wkręcenia supportu w systemie Hollowtech potrzebujesz specjalnego klucza np. http://allegro.pl/klucz-do-suportu-m-in ... 88101.html taki tani znalazłem. Przejdź się do pobliskiego rowerowego i kup. Ja za swój dałem 40 zł tyle że ma gumowy uchwyt i ładnie wykonany, ale to nie ma znaczenia :)
Puncu
Kontakt:

Re:

Post autor: Puncu »

Kaniowaty pisze:do wkręcenia supportu w systemie Hollowtech potrzebujesz specjalnego klucza
Nie tylko do hollowtecha ale to większości (jak nie wszystkich) suportów z zewnętrznymi miskami łożysk.

A co do problemu.
Co to za suport, stary i nowy?
Jaka rama?
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
neejm
Kontakt:

Post autor: neejm »

Ja do zwyklego isis uzywam takiego klucza bo za chiny nie wkreciz inaczej
verdi_07
Kontakt:

Re:

Post autor: verdi_07 »

Kaniowaty pisze:Przeczyść dobrze gwint i przed wkręceniem nasmaruj.
Oczywiście ze to zrobiłem.
Puncu pisze: Co to za suport, stary i nowy?
Jaka rama?
Oznaczenia starego suportu widać na filmiku, nowy suport jest z korby shimano zee.
Rama to firma krzak;)

Nawet średnica zewnetrzna gwintu (mierzona suwmiarką) nie jest taka sama dla oby dwóch suportów.
Co do klucza to wiem ze taki potrzebuje, ale myślicie ze dociągnę kluczem, skoro recznie wkreca się tylko o pół obrotu? Boje się żeby nie zniszczyć gwintu.
Ktoś ma jeszcze jakies pomysły?
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Wszystko jest okej, zauważ że na suporcie z ZEE masz na gwintach polane locktite, aż do locktite wkręca się lekko potem ciężko. Tak ma być.
Nie spotkałem się jeszcze żebym mógł suport z zewnętrznymi łożyskami wkręcić ręką :P
MaxxisDH
Kontakt:

Re:

Post autor: MaxxisDH »

MLYNoBIKER pisze: Nie spotkałem się jeszcze żebym mógł suport z zewnętrznymi łożyskami wkręcić ręką :P
Da rade reką ale nigdy nie za 1 razem w nowym suporcie , po kilku krotnym wkręcaniu i wykręcaniu już da rade wkręcić ręką a na końcu i tak potrzebny jest klucz żeby dokręcić mocniej .
Przy tym suporcie na wideo musisz użyć klucza bo inaczej nie dasz rady ręką bo tak jest przy tej paście na gwincie a potem już będzie lepiej . się odkręcać i wkręcać.
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
ODPOWIEDZ