Specialized Demo 2015

AlanCK
Kontakt:

Specialized Demo 2015

Post autor: AlanCK »

W sieci mozemy juz ogladać nowe demówki,

Ze zmian przede wszystkim koła 27,5 co mnie niezmiernie cieszy,

kolorystyka w tym roku jak dla mnie gorsza niz w poprzednich rocznikach ale tragedii nie ma, ciekawy jestem jeszcze tylko malowania s-worksowego.

W sierpniu będe miał je okazje przetestować na testach specializeda to moze napiszę tu coś wiecej

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Sell: Rower - Intense M9
Adas^^
Kontakt:

Post autor: Adas^^ »

Wyglądowo - kompletnie bez szału.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Czemu cieszą Cię nowe koła? W kielcach to nie ma sensu bo traski macie raczej kręte niż zapierdalanie mega szybkie, najazdy na hope tez lepiej robic na małych hopach. 27.5'' nawet jak ma sens na trasy PŚ to w PL i w wielu bikeparkach sprawdzi sie to duzo mniej niz w rowerach enduro.
Kwiat126p
Kontakt:

Post autor: Kwiat126p »

no to może Spaced producenci nie rozumieją potrzeb konsumentów? A moze mają ich za głupków których cieszy byle szczegół, byle nowosć? Nie odrozniaja DH od enduro? A moze po prostu jest taka stagnacja w kreatywnosci nowych rowerow ze wymyslili ze wsadzą tam inne koła i starczy nowości na dziś? Jesli o kolorystyke/grafikę chodzi to faktycznie się sfajdali a mogli mi dać zlecenie :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Producenci próbują wcisnąc nowy produkt zakładając, że sytuacje gdzie duże koło bedzie przeszkadzać bedą na tyle rzadkie, że narzekania silnego nie będzie. Pewnie bedą ale boje się jaki to bedzie mieć wpływ na fajne traski z hopami i dropami gdzie czasem jest mało miejsca na rozpęd.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Kiedyś wszyscy gadaliśmy o nowym geo, zawieszeniu, a teraz wciskają 27.5 i już rower jest nowością i wielką zmianą ( choć po zdjęciach to ja nawet ich nie odróżniam...)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Bo rowery docierają właśnie do "idealnej" geometrii lub bliskiej docelowej. Teraz zmiany są już na zasadzie +/-0,5*, +/-5mm, itp.
Wsadzenie kół 27,5 wymusiło pewne zmiany, ale też umożliwiło dokonanie kilku ulepszeń. Niektóre rowery z kołami 27,5 mają krótsze wahacze niż ich poprzednicy na kołach 26. Z resztą, mam wrażenie, że producenci starają się, by nowe rowery na średnich kołach, były geometrią możliwie podobne do tych, na "małych" kołach.
pozdro

frango
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

A mi tam to wisi, jeśli opony, obręcze i szprychy nie będą kosztować miliarda pesos to czy mam 26 czy 27.5mm nie będzie miało znaczenia. Porządny rower i tak pojedzie, a nie spodziewam się żeby geometrie nowych ram były skopane.

Chcą się w to bawić - proszę bardzo, rynku 26" nie wyprą w ciągu 1-2 sez. spodziewał bym się bardziej korelacji przez jakieś 3-4 lata, rynku wtórnego i zapotrzebowania światowego w 26" nie powstrzymają od ręki.

A rowerki wyglądają ok, choć nie jestem fanem speca.

A Nicolaia dużego widzieli? http://www.mtb-downhill.net/nicolai-ion ... xxer-fork/

Ten rowerek może mi się podobać :P

Obrazek
Brzydal NOX na kołach 27.5"

Obrazek
AlanCK
Kontakt:

Re:

Post autor: AlanCK »

Spaced pisze:Czemu cieszą Cię nowe koła? W kielcach to nie ma sensu bo traski macie raczej kręte niż zapierdalanie mega szybkie, najazdy na hope tez lepiej robic na małych hopach. 27.5'' nawet jak ma sens na trasy PŚ to w PL i w wielu bikeparkach sprawdzi sie to duzo mniej niz w rowerach enduro.
Spaced nie wiem do czego bijesz, jakbym kupował sprzet pod kielce to bym sobie enduro evo kupił :wink:

Każdy kupuje sprzet wg wlasnych preferencji jak to sie mowi ludzie zawsze beda gadac a ja sobie bede ciskał na 27,5 i baja 8)

Edit: za 3 lata w polsce bedzie ciezko zjazdowke na 26 sprzedac a przeciez ona lepiej skreca i na polskie trasy jak złoto :D
Sell: Rower - Intense M9
Kwiat126p
Kontakt:

Post autor: Kwiat126p »

to czy tak bedzie to sie okaże kolego :) pamiętaj że rzadki towar na rynku jest wysoko ceniony. Zwlaszcza taki na ktory jest popyt a u nas rynek wtorny dziala znakomicie i ram pod 26 bedzie jeszcze baaardzo dlugo i kołeczek do nich.
luk992
Kontakt:

Post autor: luk992 »

mi tam podoba sie taki nowy spec enduro

Obrazek
Spaced
moderator
Kontakt:

Re: Re:

AlanCK pisze:
Spaced pisze:Czemu cieszą Cię nowe koła? W kielcach to nie ma sensu bo traski macie raczej kręte niż zapierdalanie mega szybkie, najazdy na hope tez lepiej robic na małych hopach. 27.5'' nawet jak ma sens na trasy PŚ to w PL i w wielu bikeparkach sprawdzi sie to duzo mniej niz w rowerach enduro.
Spaced nie wiem do czego bijesz, jakbym kupował sprzet pod kielce to bym sobie enduro evo kupił :wink:

Każdy kupuje sprzet wg wlasnych preferencji jak to sie mowi ludzie zawsze beda gadac a ja sobie bede ciskał na 27,5 i baja 8)

Edit: za 3 lata w polsce bedzie ciezko zjazdowke na 26 sprzedac a przeciez ona lepiej skreca i na polskie trasy jak złoto :D

Pamiętaj, że z DH i 27.5 jesteśmy jak w Enduro 2 lata temu kiedy pierwsze 650b wchodziły. Po pierwsze 27.5 musi sie przyjąć, a po drugie to bedzie 5 lat lekka reka zanim bedzie problem ze sprzedaniem. Na razie 27.5 w dh to jest mega niewygoda. Jedziesz do bikeparku i potrzebujesz czegos do kół i masz przewalone, ba nawet na szybko w miescie nie kupisz.

A co do tras to zagraniczne trasy pod 27.5 to tez kiepski pomysł. Wlasnie 2 tyg w morzine spedzilem i na sporo hop trzeba sie mocno i szybko zwijac bo inaczej wadzisz tylnym kołem. 27.5 rozpedza sie wolniej wiec bikeparkowo to rozwiazanie slabe.
ODPOWIEDZ