Tutaj raczej nie chodzi o 650B bo to już w obecnej Demówce jest, wydaje mi się że idą za trendem krótszego CS i inny system zawieszenia bo patent na FSR się im kończy. A taki Spec już swego czasu pojawił się na kilku zdjęciach.
no generalnie rzecz biorąc to mi się to demo dużo bardziej podoba od poprzednika. Gdyby to było jeszcze na standart 26" i może w jakimś ciekawszym malowaniu, ale takto konstrukcyjnie bardzo ciekawe.. Ciekawi mnie jeszcze ile sobie zawołają za takowe.
Wrzucisz se koło 26" to Ci się tak geo rozjedzie, że nie wjedziesz pod krawężnik.
Mi się bardzo podoba ten rower, może na pierwszy rzut oka te rozwiązania z odsłoniętym damperem nie porywa, ale oglądając filmik spodobało mi się, choć szczególnych powodów takiej operacji nie widzę, ot designerskie posunięcie.
Sorry myślałem że jak mamy punkt obrotu w suporcie to juz nie będzie to FSR kiedyś było o tym przygadywane coś, a napisu nie zauważyłem. Mój błąd, wybaczcie.
Wg mnie rama nawiązuje do klasyki gatunku jakim jest Big Hit.
Jak się przypatrzycie to zauważycie wiele podobieństw. Chodzi o modele do 2005r.
Chyba że już jestem ślepo zapatrzony
Jedyną różnicą, która się nie zgadza to mocowanie dampera
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
na pierwszy szybki rzut oka skojarzył mi się z Wilsonem ciekawe jak będzie ze sztywnością wahacza, ten dolny zawias koło osi jakoś nie wygląda solidnie, ale trzeba przyznać ze na prawde ładny