Witam.
Posiadam nowe 888 RCV z 2011 roku i mam z nimi mały problem. Chodzi dokładniej o regulacje tłumienia powrotu czyli tzw. "rebound". Regulacja po prostu nie działa. Co może być przyczyną, jak naprawić ? Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc.
Nie wiem jak w 2011 ale w 2010 to pokrętło jest tylko na wcisk i trzyma się zapierając o o-ring i może być taka możliwość, że pokrętło się obsunęło i nie zapiera się o króciec ala imbus wychodzący z lagi amortyzatora. Oczywiście to chyba najprostsza z usterek która mogła nastąpić ale sprawdź to. Pozdro:)
Otwórz amor i wyciągnij bebechy... W RCV Rebound to bardzo prosty system... No chyba że nowe na gwarze to odeślij bo samodzielny serwis może grozić utratą gwary... Albo jak wyżej, spróbować imbusem też można... Toć to tylko plastik...
P. S. A jaki olej wlany?
Olej prawdopodobnie oryginalny, bo amor nówka sztuka. Jeśli chodzi o pokrętła to zaciekawiła mnie jedna rzecz, przy obracaniu pokrętła od kompresji ten imbusik się chowa albo wysuwa i pokrętło da się zdjąć, natomiast pokrętła od tłumienia nie da się zdjąć(nie próbowałem mocno żeby czasem nic nie urwać), i obracając nim, śrubka z wejściem na imbus obraca się ale ani nie chowa ani wysuwa, może tak powinno być ale pisze na wszelki wypadek. Kolega wspomniał, jak miał nowy amortyzator, że u niego wystarczyło go pouginać żeby olej wszedł tam gdzie trzeba, niestety u mnie to nie podziałało. Więc pewnie zostanie mi tylko odesłanie go na serwis.
co do obracania i chowania trzpienia - tak ma być. kompresja się chowa,rebound nie.
może nie ma tam oleju? może jest zbyt mało? to pierwsze co należy sprawdzić. wystarczy wyjąć sprężynę,bez rozbierania całego amorka.