Zauważyłem, że w moim domainie są ledwo widoczne ślady na lagach wyglądające trochę jak jakieś przetarcie. To normalne czy coś jest nie tak? Przedtem nie zauważyłem tego bo widać to tylko pod odpowiednim kątem
Minimalne luzy na lagach w Domainach to norma. Osobiście ślizgi mam w bardzo dobrym stanie, czyszczę lagi po każdej jeździe, a ryski mam identyczne. Nie wpływa to na pracę, ani szczelność.
toms pisze:Minimalne luzy na lagach w Domainach to norma. Osobiście ślizgi mam w bardzo dobrym stanie, czyszczę lagi po każdej jeździe, a ryski mam identyczne. Nie wpływa to na pracę, ani szczelność.
Nie mam pojęcia skąd takie info
Miałem dwa Domainy i w każdym, żadnego nawet 0.0001mm luzu nie było..
Miałem jednego Domaina, w którym od nowości był delikatny luz na ladze od tłumika oraz sam sprawdzałem kilka innych sztuk, w których właśnie luz też występował. Może takie przypadek. W jaki sposób sprawdzasz luz na lagach ? Rozumiem, że przednim heblem.
Jak zaciśniesz hebel i będziesz tyrał, zlokalizujesz luz najprawdopodobniej na sterach.
Odciąg dolne golenie od górnych, ruch do przodu-do tyłu, jeśli będzie się ruszało no to do wymian ślizgi.
Hydron,
Masz ole smarujący w goleniach? Bo może na suchym amorze jeździsz..