Czy bębenek innej firmy będzie pasował do piasty Transition?

19wojslo96
Kontakt:

Czy bębenek innej firmy będzie pasował do piasty Transition?

Post autor: 19wojslo96 »

Siemka, mam piastę Transition Revolution i potrzebowałbym wymienić w nij bębenek ponieważ zrobiły się mocne wżery na nim. Nie wiem, czy gdzieś dostanę bębenek dedykowany do tej piasty i tutaj moje pytanie: czy będzie pasował do niej bębenek innej firmy, np. Dartmoor Vee-one, Revolt?

Czym tak na prawdę różnią sie bębenki różnych firm??

Pozdro 600 :D
kycho
Kontakt:

Post autor: kycho »

Kiedyś przerabiałem podobny temat, ale z innymi piastami. Musiałbyś porównać ich budowy, dorwać jakieś manuale, schemat na stronach producenta czy coś, albo spróbuj: będziesz bogatszy o nowe doświadczenie heh ;)
19wojslo96
Kontakt:

Post autor: 19wojslo96 »

A gdybym, np zmierzył średnice tej części bębenka na której są zapadki i napisał do jakiegoś sklepu z prośbą podania tej średnicy w innym bębenku? chyba, że też mogą się różnić długością tej części? co Ty o tym myślisz, inni użytkownicy co myślicie?? :D
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

Transition raczej piast nie produkuje więc na 99% masz rebrandowanego chinola. Najpewniej Joytech/ Novatec albo Chosen. Pokarz zdjęcie, porówna się z powszechnie dostępnymi piastami. Jeśli by wyszło że to Novatec to jest OK, bo części do nich są dość tanie i łatwo dostępne.
kycho
Kontakt:

Post autor: kycho »

Tak jak muras napisał: podrzuć jakieś zdjęcia dokładne, można spróbować porównać. Bo jak to będzie jakiś wyrób podobny to nie powinno być wtedy większych problemów z kompatybilnością. Ale możesz też zrobić tak jak sam mówisz, też opcja, tylko musisz mieć dokładne pomiary, albo przynajmniej jakiś punkt odniesienia co i jak.
ODPOWIEDZ