[Amortyzator]Marzocchi Junior T-Rysy

ondrugs
Kontakt:

[Amortyzator]Marzocchi Junior T-Rysy

Post autor: ondrugs »

Siemka, porysowałem amorek, nie jakoś super głęboko, ale odczuwalna ryski zostały. Postanowiłem, że poradzę sobie z tym jednym z domowych sposobów jakim jest kropelka+ papier wodny 2000. No i tu pytanie, wlać kropelke w te ryski i od razu ściągnać nadmiar kleju jakimś patyczkiem czy coś w tym stylu, czy dać zaschnąć całości i po prostu zeszlifować?
kycho
Kontakt:

Post autor: kycho »

Nie lepiej żywica epoksydowa?
Najpierw zeszlifuj to co czuć pod palcem, potem nałóż warstwę tego co wybierzesz i odczekaj aż to soooolidnie zaschnie, czyli kilka dni w suchych, ciepłych warunkach. Potem zeszlifuj do równa.
ondrugs
Kontakt:

Dobra, zrobiłem to kropelką i napisze wam jak efekt czy warto tym tańszym domowym sposobem czy kupić lepiej żywice :)
Śpiący
Kontakt:

Post autor: Śpiący »

Tydzień temu był o tym temat, nawet chyba w tym samym amorku. Trochę się rozpisałem,więc na pewno jak go znajdziesz to nie będziesz miał więcej pytań.
:*
ondrugs
Kontakt:

Dzięki, znalazłem temat i zabiorę się za to, tylko kupię lakier bezbarwny.Kropelka też spełnia oczekiwania, ale łatwo ją nie chcący zahaczyć paznokciem przy podnoszeniu amorka albo czyszczeniu go i zerwać, a odchodzi ona od razu całą warstwą, wiec można szybko zepsuć całą pracę. Zobaczę jak będzie z lakierem i jakoś za tydzień napisze czy też miałem tak dobry efekt jak Ty.
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

nie baw się lakierami jak dziewczynka ;] Zorganizuj sobie od razu żywicę epoksydową - zrobisz raz a dobrze.
Śpiący
Kontakt:

Post autor: Śpiący »

Tylko, że żywica może być trudniejsza w uzyskaniu gładkiej powierzchni z tego co wiem(trudniej się papierem macha)
:*
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

Albo dobrze i na długo, albo na odpierdol i na chwilę, prosty wybór.
ODPOWIEDZ