Jak to z tym rowerem jest?

zimmny
Kontakt:

Jak to z tym rowerem jest?

Post autor: zimmny »

Witam jak w temacie tu macie rowerek:
http://allegro.pl/specialized-demo-8-do ... 94489.html
Co o nim sądzicie? Nie zagłębiajmy się w mój wzrost i takie tam zależy mi tylko na waszej opinii o tym rowerze.
M-M-M-N
Kontakt:

Post autor: M-M-M-N »

choć jestem nowy na forum to zapytam - do czego potrzebujesz rower ? DH ? FR ?
bo jeżeli do DH to z tego co wiem "przednia" przerzutka (przez co rozumiem więcej niż jedną tarczę przy korbie) jest zbędna ale jak jest :wink:

Co do jakości części sądzę ,że nawet ok - tylko warto by było rozstrzygnąć co rozumie sprzedający pod hasłem:

"Rower w dobrym stanie, jakies delikatne rysy. Troche luz na suporcie. Fajna maszyna do FR oraz DH."

Bo czy to są tylko "rysy" ? czy gorzej pęknięcia ? ,a "trochę luz na suporcie" ? - ale tu muszą wypowiedzieć się eksperci.
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Moja opinia? Oldschool! Albo ktoś od nowości nic w nim nie zmieniał albo poskładał sobie stockowy set.

Demo 8 z 2005r, fabryczny osprzęt. Rama ma wgniota na górnej rurze co widać pod światło na pierwszym zdjęciu.

Specyfikacja: http://bikepedia.com/QuickBike/BikeSpec ... del=Demo+8
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
zimmny
Kontakt:

Post autor: zimmny »

Dziękuję za wypowiedzi. Z tego co powiedział Puncu wynika że jest to rower starszej produkcji i tu rodzi się moje następne pytanie ile musiałbym dołożyć, aby doprowadzić go do dzisiejszych standardów? Lub gdyby było to nieopłacalne może zaproponujecie mi jakiś rowerek do DH tak myślę do 6000.
Śpiący
Kontakt:

Post autor: Śpiący »

Łańcuch, zębatka, kaseta, nowy olej i okładzina hamulców(chociaż lepiej wydać na nowe i dobre hamulce), gripy, opony, pancerze i linki, olej i uszczelki w amorze.

Dużo tanich części i rower jak nowy. Zmieścisz się w 5000zł, a z roweru będziesz zadowolony.
:*
ODPOWIEDZ