Rozmiar i rodzaj sterów/główki Canyon Torque FR 09

koperr
Kontakt:

Rozmiar i rodzaj sterów/główki Canyon Torque FR 09

Post autor: koperr »

Cześć, nie mogę nigdzie znaleźć jakichś suchych danych albo wypowiedzi na forum jakiegoś użytkownika, który ma podobny problem. Jestem zainteresowany zakupem ramy Canyon Torque FR z 2009 roku. Sprzedający podesłał mi zdjęcia, główka ramy jest pod stery zintegrowane (lub półzintegrowane, nie wiem jak to rozróżnić..) - łożyska są wbite bezspośrednio w ramę. Gość miał tam wsadzony amortyzator ze sterówką 1 1/8 cala. Jako, że jestem posiadaczem Totema ze sterówką 1.5 cala, chciałbym dowiedzieć się czy będzie możliwość złożenia tego do kupy. Posiadam stery FSA pod 1.5 cala oraz Cloud F4 z redukcją do 1 1/8. Moja wcześniejsza rama to Transition Dirtbag, który ma normalną główkę, pod normalne miski. Czy znalazł by się ktoś, kto używał takiego setu i naprowadzi mnie na to, czy to się uda czy nie? Czy wbije te swoje stery do tego Canyona czy to się nie uda? Bardzo prosiłbym o pomoc, sprawa pilna, czas mocno goni ;) Jedyne co mi się udało znaleźć, że stery w tym Torque mają oznaczenie 55-3. Zewnętrzna średnica moich misek, tej części którą wbija się do ramy to 49.7 mm.
ODPOWIEDZ