Wpadająca przeżutka
-
- Kontakt:
Wpadająca przeżutka
Siema. Wie ktoś co zrobić by przerzutka nie wpadała w szprychy ? Prosiłbym o pomoc z góry dziękuję 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Wpadająca przeżutka
Dobrze wyregulować, wyprostować hak i ew. unikać ostatniego przełożenia. Jak mimo to wpadnie to znaczy że z przyczyn losowych tzn. patyk albo inny krawężnik 

ROWER / BLOG / YOUTUBE / PINKBIKE
-
- Kontakt:
Unikać ostatniego przełożenia , czyli którego ? największego czy najmniejszego ? aktualnie jezdziłem na 6 a mam 8djwiocha pisze:Dobrze wyregulować, wyprostować hak i ew. unikać ostatniego przełożenia. Jak mimo to wpadnie to znaczy że z przyczyn losowych tzn. patyk albo inny krawężnik
-
- Kontakt:
Ostatniego przełożenia czyli tego najbliżej koła.sarna17 pisze: Unikać ostatniego przełożenia , czyli którego ? największego czy najmniejszego ? aktualnie jezdziłem na 6 a mam 8
sarna17 pisze:tak hak był prostykroniowiórka pisze:a hak był prosty?
możliwe jeszcze ,że wózek był krzywy
-
- Kontakt:
możliwekroniowiórka pisze:Ostatniego przełożenia czyli tego najbliżej koła.sarna17 pisze: Unikać ostatniego przełożenia , czyli którego ? największego czy najmniejszego ? aktualnie jezdziłem na 6 a mam 8
sarna17 pisze:tak hak był prostykroniowiórka pisze:a hak był prosty?
możliwe jeszcze ,że wózek był krzywy

Prosty hak, dobrze wyregulowana przerzutka i wszystko odpowiednio skręcone. Dokładnie jak piszą koledzy wyżej. To wszystko jest tak skonstruowane że musi działać.
Ja od siebie polecam Sram X7/X9 albo Shimano Zee. Wszystko zależy od Twojego budżetu, zakresu i preferencji.
Skoro przerzutka Ci wpadła w szprychy to coś musiało być nie tak.
Ja od siebie polecam Sram X7/X9 albo Shimano Zee. Wszystko zależy od Twojego budżetu, zakresu i preferencji.
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
-
- Kontakt:
Re:
Najwidoczniej musiało być coś nie takPuncu pisze:Prosty hak, dobrze wyregulowana przerzutka i wszystko odpowiednio skręcone. Dokładnie jak piszą koledzy wyżej. To wszystko jest tak skonstruowane że musi działać.

-
- Kontakt:
A kiedy Ci wpada? Jak jedziesz po równym czy jak lądujesz po skoku? Jeśli po skoku to albo za słaba przerzutka lub hak albo za długi łańcuch. Mi x4 wpadała przy lądowaniu i okazało się, że jest za słaba i się gięła do koła, a miałem na 8 z 8. Złamałem tak 4 przerzutki z czego 1 to była x5, gdzie urwało mi gwint śrubki ustawiającej jej odchył poprzez za krótki łańcuch. Dołożyłem parę ogniw i ok. Dał bym zdjęcia, ale mają za dużą objętość a zip jest zablokowany ,,Rozszerzenie zip jest zablokowane" 

UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
Ale wy lejecie wode.
Powinno byc napisane krotko:
1. masz krzywy lub nioryginalny, zle wykonany hak,
jezeli nie to
2. krzywy wozek przerzutki, badz za slaba sprezyna,
jezeli wozek jest prosty,
3. pora wymienic przerzutke
lancuch nie powinienen miec za duzego wplywu na to, ze przerzutka wpada medzy szprychy, bo to sprezyna i odpowiednio naciagnieta linka trzyma przerzutke w odpowiednim miejscu.
tyle na temat reszta offtop
Powinno byc napisane krotko:
1. masz krzywy lub nioryginalny, zle wykonany hak,
jezeli nie to
2. krzywy wozek przerzutki, badz za slaba sprezyna,
jezeli wozek jest prosty,
3. pora wymienic przerzutke
lancuch nie powinienen miec za duzego wplywu na to, ze przerzutka wpada medzy szprychy, bo to sprezyna i odpowiednio naciagnieta linka trzyma przerzutke w odpowiednim miejscu.
tyle na temat reszta offtop
-
- Kontakt:
Hak dorabiany i wykonany bardzo dobrze do do 1 mm
wózek był prosty , łańcuch skrócony by w miarę przerzutka była naciągnięta, wpadła mi przy lądowaniu

-
- Kontakt: