Noszę się z zamiarem wymiany/zakupu nowej kamerki (obecnie używam Hero one).
Pytanie do znających się na rzeczy forumowiczów.
W związku z wejściem Hero 4, 3 black pojawiają się w dosyć okazyjnych cenach,
jednak ciekawi mnie też wasza opinia o budżetówce czyli Hero 2014.
Głównym problemem, który doskwiera mi przy obecnym sprzęcie,
jest słaba światłoczułość i wolne przejścia z jasnego w ciemne.
Czy po zakupie Hero 2014 odczuję dużą różnicę w tym elemencie?
Czy może lepiej kupić używanego Black 3 lub Silver?
GoPro Black 2013 vs Hero 2014 vs ??
GoPro Black 2013 vs Hero 2014 vs ??
http://www.pinkbike.com/u/gajosae/
Jeśli zastanawiasz się między 3+ Black Edtion a najnowszymi GP 4, to najrozsądniejszym wyborem byłby GoPro 4 Silver, dlaczego?
Bo GP 4 Silver ma ten sam klatkaż co GP 3+ Black dodatkowo trzyma dłużej bateria, ma wyświetlacz LCD i co najważniejsze ma poprawiony soft, dzięki czemu nagrywanie w nocy jest o niebo lepsze jakościowo, ponadto możesz zmieniać sobie podstawowe parametry zdjęcia/filmu jak np. tryb nocny, ISO, długość naświetlania.
Bo GP 4 Silver ma ten sam klatkaż co GP 3+ Black dodatkowo trzyma dłużej bateria, ma wyświetlacz LCD i co najważniejsze ma poprawiony soft, dzięki czemu nagrywanie w nocy jest o niebo lepsze jakościowo, ponadto możesz zmieniać sobie podstawowe parametry zdjęcia/filmu jak np. tryb nocny, ISO, długość naświetlania.
Akurat ekranik nie jest mi w ogóle potrzebny, już na tyle mam wyczucie jak ustawić kamerkę,
że spokojnie radzę sobie bez.
Ważna informacja odnośnie wytrzymałości baterii bo faktycznie w 3 jest z tym problem,
znajomy ma 3 silver i pada mu znacznie szybciej niż moja już kilkuletnia kamera.
Z tego co widzę to koszt 4 silver na chwilę obecną ok. 1500 zł. Widziałem już na alledrogo
3 black za niecały tys.więc różnica jest spora.
A jak prezentuje się 4 Hero wersja "budżetowa", na jaki poziom jakości można się po niej spodziewać?
że spokojnie radzę sobie bez.
Ważna informacja odnośnie wytrzymałości baterii bo faktycznie w 3 jest z tym problem,
znajomy ma 3 silver i pada mu znacznie szybciej niż moja już kilkuletnia kamera.
Z tego co widzę to koszt 4 silver na chwilę obecną ok. 1500 zł. Widziałem już na alledrogo
3 black za niecały tys.więc różnica jest spora.
A jak prezentuje się 4 Hero wersja "budżetowa", na jaki poziom jakości można się po niej spodziewać?
Trochę precyzji ;>
Zastanawiasz się nad 3 black czy 3+, bo to różnica.
Bateria jest tej samej pojemności, więc raczej kamera z ekranem nie ma szans działać dłużej, niż kamera bez ekranu.
Tak, nowy procesor, nowy soft może poprawić (obniżyć) zużycie prądu, ale nie sądzę, by tak bardzo by 4 Silver, działało dłużej niż 3+
Czy są już jakieś real life opinie nt. długości działania GP4?
Proponuję chwilę poczekać.
Ja mam GP3 Black i jeśli miałbym ją zmieniać, to na GP4 Silver, bo ekran to bardzo wygodna sprawa. Nie lubię wozić iPhona w kieszeni czy nerce. A zapasową baterię mam do GP3 i kupiłbym do GP4, tak czy inaczej.
Zastanawiasz się nad 3 black czy 3+, bo to różnica.
Bateria jest tej samej pojemności, więc raczej kamera z ekranem nie ma szans działać dłużej, niż kamera bez ekranu.
Tak, nowy procesor, nowy soft może poprawić (obniżyć) zużycie prądu, ale nie sądzę, by tak bardzo by 4 Silver, działało dłużej niż 3+
Czy są już jakieś real life opinie nt. długości działania GP4?
Proponuję chwilę poczekać.
Ja mam GP3 Black i jeśli miałbym ją zmieniać, to na GP4 Silver, bo ekran to bardzo wygodna sprawa. Nie lubię wozić iPhona w kieszeni czy nerce. A zapasową baterię mam do GP3 i kupiłbym do GP4, tak czy inaczej.
pozdro
frango
frango
Re: GoPro Black 2013 vs Hero 2014 vs ??
Pojawily sie gopro 3 black na allegro za ok. 800-1tys. Czym sie rozni 3 black od silver czy +?
W tej chwili uzytkuje one i najbardziej przeszkadzaja wolne przejscia z ciemnego w jasne itd.
W tej chwili uzytkuje one i najbardziej przeszkadzaja wolne przejscia z ciemnego w jasne itd.