Witajcie, czy ktos wie jakie sprezyny pasuja do duro fr20? Chcialbym nabyc jedna lub dwie i nie wiem gdzie co i jak
Edit: ewentualnie chcialbym podwyzszyc skok
Odkopuję swój temat, gdyż trochę dojrzałem i wiem czego oczekuję od mego Duracza.
Zatem, czy ktoś z panów inżynierów jest w stanie ocenić jaką sprężynę(jedną!) wstawić z 66. Teraz mam dwie standardowe (jedna wąska w tłumiku, druga szeroka w goleni). Wstawić średnią czy twardą. Ważę 66 jednak planuję dobić do 70 min. Jakieś pomysły?
Dobrze, a jak myślisz, czy wyjęcie jednej sprężyny wpłynie na nierówne rozłożenie się sił? Moim zdaniem amor będzie działał dalej płynnie i nie powstaną dodatkowe siły zakłócające jego pracę.
Nie wiem jak z duro, ale ja w 888rc wyjąłem mojej dziewczynie miękkie sprężyny i dałem jedną twardą. Nic negatywnego się z tym nie dzieje, ale jak już wspomniałem, nie wiem jak na to zareaguje duro
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Jestem przekonany, że będzie git Mam na myśli budowę wew. Duracza. Sprężyna w zamkniętym kartridżu olejowym jest aktualnie docięta i pomimo luki nic się z tym nie dzieje. Ktoś jeszcze wypowie się na temat sprężyny? Obecnie mam dolane 10ml oleju dla uzyskania końcowej progresji.
ale że sprężyna w tłumiku tak sobie lata luzem? możesz ją usunąć, nic się temu nie stanie. Nie usuwaj opaski z tłumika bo stracisz regulacje tłumienia (czy co tam na dole jest :P
Ja chciałem przerobić FR20 na powietrzniaka, bo został mi cały zestaw z RS Lyrika, ale niestety inny gwint na korku.Gdyby nie to, zostawił bym tłumik bez sprężyny, ale z większą ilością oleju, a w drugiej ladze kit z RS`a, ale plan misterny poszedł wiadomo gdzie