(hydraulika) Banjo - Miedziane podkładki

Puncu
Kontakt:

(hydraulika) Banjo - Miedziane podkładki

Post autor: Puncu »

Witam :)

Pojawił się problem w układzie hydraulicznym hamulców Hope M4, mianowicie nieszczelność banjo z zaciskiem.
Po rozbiórce przewód przy banjo zaczął ciec, a niechciałbym kupować nowego zestawu końcówek (104zł)
Między śrubą zaciskającą banjo są podkładki miedziane(?), które prawdopodobnie już zakończyły swój żywot. Czy można gdzieś kupić same takie podkładki? Może zastosować tam jakiś zamiennik typu iść do sklepu by coś dobrali.
Nie mam pewności co do materiału z czego są zrobione i czy potrzebuje czegoś dedykowanego pod Hope.

Czy ktoś miał podobny problem? Jakieś sugestie?
Jutro będę szedł do sklepu hydraulicznego zapytać się czy posiadają coś takiego i czy ma prawo to działać :)
Załączniki
big_1290_1.jpg
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Puncu, podkładki te są jednorazowe. Wystarczy że poluzujesz banjo w celu zmiany jego położenia i już będą cieknąć nie ważne jak mocno skręcasz. Mam takie same w V2. Dostaniesz je w zwykłym hydraulicznym za parę groszy (bodajże 10-20gr/sztuka), tylko weź na wzór. Jak nie znajdziesz nigdzie to mogę Ci kupić i podesłać, albo poszukam swoich bo kupiłem naraz parenaście sztuk ;)
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Dokładnie o to mi chodziło przyjacielu :D Dzięki za pomoc, zbieram dupe i idę do sklepu ;)
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
ODPOWIEDZ