Dartmoor Wish Bike Park 2015
-
- Kontakt:
Dartmoor Wish Bike Park 2015
Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem.
Chciałbym poznać Waszą opinię na temat Dartmoora Wisha Bike Park na 2015 rok (http://rowerowy.com/sklep/rowery/dh-fr/ ... or-wish-bp). Napiszcie co o nim sądzicie, zastanawiam się nad jego zakupem dlatego chce poznać Waszą opinię. Słyszałem, że Wishe pękają, jest to wymysł czy tylko starsze roczniki?
Z góry dziękuję za odpowiedzi. Serdecznie pozdrawiam, Damian
Chciałbym poznać Waszą opinię na temat Dartmoora Wisha Bike Park na 2015 rok (http://rowerowy.com/sklep/rowery/dh-fr/ ... or-wish-bp). Napiszcie co o nim sądzicie, zastanawiam się nad jego zakupem dlatego chce poznać Waszą opinię. Słyszałem, że Wishe pękają, jest to wymysł czy tylko starsze roczniki?
Z góry dziękuję za odpowiedzi. Serdecznie pozdrawiam, Damian
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re:
Damianek55 pisze:Wzrostu mam ok.180-185 cm, kolega ma kierownicę 730mm, z tego co kilka razy na nim jeździłem to mi odpowiada.
Moze 730mm Ci odpowiadalo ale skad mozesz wiedziec ze szersza nie bedzie lepsza? Lepiej poprobowac na roznych wymiarach i wtedy zdecydowac

Ja mam 178 cm wzrostu i kierownice 760 mm; bardzo dobrze mi na szerszej. Ty jesteś wyższy więc na szerszej będzie CI lepiej uwierz, ponadto to nie jest kiera rzędu 800-820 mm, żebyś na trasach haczył o drzewa ;D Ponadto czym szersza tym masz lepsza kontrolę.
Co do samego Wisha się nie wypowiem bo nie wiem, ale za taką kasę to nie jest to nie wiadomo jaki sprzęt, osobiście poszukałbym używanego roweru 1-2 rocznego w dobrym stanie
Co do samego Wisha się nie wypowiem bo nie wiem, ale za taką kasę to nie jest to nie wiadomo jaki sprzęt, osobiście poszukałbym używanego roweru 1-2 rocznego w dobrym stanie
Kumpel ma starszego Wisha tego 160mm skoku i ramka fajna, zwinna skoczna. Jeśli masz kasę na nowy rower i jara Cię zwinny, w miarę uniwersalny rower to bierz Wisha. Zawsze jakieś części możesz sprzedać jako nowe i na ich miejsce kupić lepsze używane lub nowe w okazyjnych cenach. Jak dla mnie ten Wish jest spoko w swej cenie, na zawieszenie na bank nie będziesz narzekał. 

UfuS - zgadzam się z Tobą, nowy Wish będzie uniwersalnym, fajnym rowerem. Ale nowy Wish a stary Wish to dwie inne bajki 
Większy stack, większy reach, o ponad 6 centymetrów dłuższa podsiodłówka, krótszy chainstay, bardziej płaski kąt główki (1,5º różnicy), suport niżej, większa baza kół... A to tylko o samej geometrii
Na dodatek mniej progresywne przełożenie ramy.
Co nie zmienia faktu, że nowy Wish jest bardzo przyjemny ^_^

Większy stack, większy reach, o ponad 6 centymetrów dłuższa podsiodłówka, krótszy chainstay, bardziej płaski kąt główki (1,5º różnicy), suport niżej, większa baza kół... A to tylko o samej geometrii

Co nie zmienia faktu, że nowy Wish jest bardzo przyjemny ^_^
-
- Kontakt:
Dzięki Panowie za porady, pomoce. Kierownica no zobaczymy jak to będzie, nie jest to duży wydatek bo w moim przypadku rzędu 200 zł, zawsze można zmienić. Właśnie przy wzroście ok. 185cm jaki rozmiar byście wybrali? Ja tam jestem przekonany bardziej do L'ki, ponieważ czasami też będzie służył do jazdy "po bułki do sklepu". Co sądzicie o tym rozmiarze?
Mieszkam na Mazowszu, ale planuję wypady w góry raz czy dwa w roku.
Jeżdżę po leśnych ścieżkach z piachem i korzeniami (zdarzają się małe wąwozy), do tego lokalny pseudo-bikepark (od małych hopek i dropików, po takie 6-7m w dal, czy 2-3m drop).
Na razie latam te mniejsze rzeczy, mam Dragstara 16" z widelcem 170mm (był JuniorT, jest 55RC3).
Wish jest tylko w 2 rozmiarach, z czego L jest minimalnie krótszy od SodyEvo M.
Dzięki za błyskawiczną odpowiedź - wracam do jazdy po 8 latach przerwy
Jeżdżę po leśnych ścieżkach z piachem i korzeniami (zdarzają się małe wąwozy), do tego lokalny pseudo-bikepark (od małych hopek i dropików, po takie 6-7m w dal, czy 2-3m drop).
Na razie latam te mniejsze rzeczy, mam Dragstara 16" z widelcem 170mm (był JuniorT, jest 55RC3).
Wish jest tylko w 2 rozmiarach, z czego L jest minimalnie krótszy od SodyEvo M.
Dzięki za błyskawiczną odpowiedź - wracam do jazdy po 8 latach przerwy