Sprężyna do Vivida
Sprężyna do Vivida
Czy ktoś może mi doradzić czy sprężyna 250 lbs do Vivida 5.1 będzie odpowiednia pod wagę 50 kg w ramie romet black jack?? Według kalkulatora wyszło 234
Chyba nie znajdzie się nikt, kto Ci pomoże.
Wyliczenia z kalkulatora to dobry start, na Twoim miejscu śmiało próbowałbym 250.
Jeżeli jednak masz wątpliwości, bo na przykład wybór wiąże się z zakupem jednej, jedynej sprężyny, spróbuj poszukać na pinkbike'u kogoś lekkiego z rometem, albo ze sprężyną do vivida.
W drugim przypadku będziesz mogła sprawdzić ją na swoim rowerze i może nawet nie będziesz musiała jej sama przekładać, jeżeli ładnie się uśmiechniesz do właściciela :]
Wyliczenia z kalkulatora to dobry start, na Twoim miejscu śmiało próbowałbym 250.
Jeżeli jednak masz wątpliwości, bo na przykład wybór wiąże się z zakupem jednej, jedynej sprężyny, spróbuj poszukać na pinkbike'u kogoś lekkiego z rometem, albo ze sprężyną do vivida.
W drugim przypadku będziesz mogła sprawdzić ją na swoim rowerze i może nawet nie będziesz musiała jej sama przekładać, jeżeli ładnie się uśmiechniesz do właściciela :]
Re:
Tak, najmiększa sprężyna RS jaka jest dostępna to 200 lbsnhp890 pisze:250-275. Mam akurat sprężynę 275, ale niestety nie do Vivida. RS robi w ogóle tak miękkie sprężyny?

Re:
Niestety w moim przypadku wybór wiąże się z zakupem jednej, jedynej sprężyny. W sumie na pinkbike'u pozostaje mi jedynie szukanie kogoś z taką miekką sprężyną...dzięki za podpowiedźJaca pisze:Chyba nie znajdzie się nikt, kto Ci pomoże.