Domain 318 U-Turn -> 318 Coil

Thorten
Kontakt:

Domain 318 U-Turn -> 318 Coil

Post autor: Thorten »

Cześć. Wiem, że była już masa tematów dotyczących przerabiania Domcia z u-turn na coil. Przeglądnąłem chyba wszystkie tematy ale nigdzie nie mogę znaleźć ani wymiarów popychacza ani żadnego poradnika jak go zrobić. Stąd moja prośba o podanie wymiarów popychacza, średnica podstawki pod sprężynę długość etc. (obojętnie czy będzie do wersji 160mm czy do 180mm tylko prosiłbym o napisanie tego ;) Z góry dziękuję.
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Popychacz 2cm dłuższy do tego U-Turnowego, ale nawet jak byś dorobił sobie jakoś ten popychacz to z tego co się orientuje, musiałbyś też wymienić sprężynę, bo się różnią.

Więc:
- albo wymieniasz się z kimś bebechami całej goleni
- dorabiasz tuleje 2cm na koniec popychacza U-Turn, z gwintem do wkręcenia w popychacz i z gwintem na wkręcenie śruby i masz wtedy 135-180mm regulacje skoku, gadałem z dwoma osobami, które mają taki patent i podobno działa

Obrazek
Thorten
Kontakt:

Znowu zapomniałem napisać wszystkiego. Pozwolisz, że teraz to zrobię. Obecnie mam czerwoną sprężynę z U-Turn'em. Nie napisałem, że chciałbym zmienić sprężynę na srebrną. Oczywiście mam na myśli Coil bo nigdzie nie mogę znaleźć srebrnej z u-turnem. A jeśli o popychacz chodzi to potrzebuje tylko wymiarów tej "plastikowej" podstawki na sprężynę.
Thorten
Kontakt:

up
ODPOWIEDZ