Zębatka 11t

Adas^^
Kontakt:

Zębatka 11t

Post autor: Adas^^ »

Cześć, próbował ktoś tak zmodyfikować ostatnią zębatkę kasety (11T) alby dało się jak swobodnie przesuwać po bębenku? Chodzi o to, że i tak mam wyrzucone dwa blaty z kasety i dla poprawy lini łańcucha chce popchnąć całą kasetę w stronę koła a dystansy dać na końcu bębenka.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

wydaje mi się, że nie powinno być z tym większego problemu. Pilnik w dłoń :P
Adas^^
Kontakt:

Próbowałem na zużytej już i faktycznie idze dość łatwo. Pytanie czy się nie rozpadnie podczas używania bo mięsa to ta zębatka dużo na sobie nie ma :D
koperr
Kontakt:

Post autor: koperr »

Idzie dość łatwo, ale tam jest bardzo mało materiału. Sam tak kiedyś zrobiłem w singlu, bo chciałem małą zębatke z przodu i dobre przełożenie. Podszlifowałem ten rant który opiera sie na bębenku. Pojeździłem kilka godzin i przy mocniejszym depnięciu zębatka popękała na kilka części. Jako dowód foto w poście ;) Teraz mam ten sam problem tylko że kaseta inna - XT. wywaliłem 3 największe zębatki bo są zespolone ze sobą i chciałem przesunąć całość w stronę koła bo linia łańcucha jest z dupy - mufa 73 i piasta 150 niestety.. Musiałem dać podkładki od strony koła i niestety dalej jestem w tym samym miejscu, tylko nie mam największych zębatek. Jeśli Cię to ratuje to prędzej kombinuj z odjęciem 11stki i załóż 12T wcześniej modyfikując zestaw wcześniejszych zębatek ;)
p4pb6765369.jpg
Adas^^
Kontakt:

Dokładnie tego się bałem :D 12T trochę dużo już, bo 11 bywało ze brakowało, a znów nie chciałem nic większego niż 36T z przodu. No to zostawię to 11T w spokoju. Niestety musi taka linia łańcucha zostać, bo nie mam możliwości inaczej wyregulować.
ODPOWIEDZ