Zębatka 11t
Zębatka 11t
Cześć, próbował ktoś tak zmodyfikować ostatnią zębatkę kasety (11T) alby dało się jak swobodnie przesuwać po bębenku? Chodzi o to, że i tak mam wyrzucone dwa blaty z kasety i dla poprawy lini łańcucha chce popchnąć całą kasetę w stronę koła a dystansy dać na końcu bębenka.
Idzie dość łatwo, ale tam jest bardzo mało materiału. Sam tak kiedyś zrobiłem w singlu, bo chciałem małą zębatke z przodu i dobre przełożenie. Podszlifowałem ten rant który opiera sie na bębenku. Pojeździłem kilka godzin i przy mocniejszym depnięciu zębatka popękała na kilka części. Jako dowód foto w poście
Teraz mam ten sam problem tylko że kaseta inna - XT. wywaliłem 3 największe zębatki bo są zespolone ze sobą i chciałem przesunąć całość w stronę koła bo linia łańcucha jest z dupy - mufa 73 i piasta 150 niestety.. Musiałem dać podkładki od strony koła i niestety dalej jestem w tym samym miejscu, tylko nie mam największych zębatek. Jeśli Cię to ratuje to prędzej kombinuj z odjęciem 11stki i załóż 12T wcześniej modyfikując zestaw wcześniejszych zębatek