Pedały spd EXUSTAR wpinanie
Pedały spd EXUSTAR wpinanie
Witam mam problemik kupiłem sobie buty mtb bontrager na spd i do tego pedały exustar E-PM25SL i nie mogę się wpiąć czy to jakoś siły trzeba użyć czy coś bo są niby na max odkręcone a nie mogę się wpiąć.
Proszę o porady.
Proszę o porady.
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
Re: Pedały spd EXUSTAR wpinanie
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
Może tak być że buty mają trochę za dużo mięsa wokół bloków i to przeszkadza we wpięciu, kumpel miał takie problemy z butami 5.10 - trzeba go było "nacisnąć" żeby mógł się wpiąć 
Ewentualnie upewnij się czy na pewno pedały masz odkręcone na maxa, a nie skręcone - przy mocnym skręceniu sprężynek rzeczywiście trudno się wpiąć. Ale przy odkręconych powinno wskoczyć bez problemów, więc coś musi przeszkadzać... (Kubala, tak patrzę na te zdjęcia i DXy wcale nie mają jakoś dużo szerszego wycięcia)

Ewentualnie upewnij się czy na pewno pedały masz odkręcone na maxa, a nie skręcone - przy mocnym skręceniu sprężynek rzeczywiście trudno się wpiąć. Ale przy odkręconych powinno wskoczyć bez problemów, więc coś musi przeszkadzać... (Kubala, tak patrzę na te zdjęcia i DXy wcale nie mają jakoś dużo szerszego wycięcia)
http://brooce.pinkbike.com
mięsa czyli ? niestety w spd jestem zielony .
A może pomóc to że przykręcę bloki na śruby wyżej czy raczej bloki ok są.
Regulacje mam rozkręcone na max ale tez nie daje to nic oczywiście mowa że znak - to luźno wpinanie.
A może pomóc to że przykręcę bloki na śruby wyżej czy raczej bloki ok są.
Regulacje mam rozkręcone na max ale tez nie daje to nic oczywiście mowa że znak - to luźno wpinanie.
Wyżej czyli że tera w bucie mam 4 gwinty 2 na dole i 2 na górze i w tym momencie jak na foto mam przykrecone na dolne gwinty .
A może być jakaś wada fabryczna pedałów ?
a te zaznaczone na żółto czyli tak maxymalnie przesunąć blok i wtedy wpiąć czy jak bo jeżeli tak to na górę to muszę blok odkręcić i dać na górne gwinty bo tak nie sięgnie mi niby to tego x .
A może być jakaś wada fabryczna pedałów ?
a te zaznaczone na żółto czyli tak maxymalnie przesunąć blok i wtedy wpiąć czy jak bo jeżeli tak to na górę to muszę blok odkręcić i dać na górne gwinty bo tak nie sięgnie mi niby to tego x .
Problem rozwiązany problem polegał na tym iż za wtsokie były ranty te czerwone koło bloków i wadziły i niemożna było się wpiąć i przesunąłem blok na dół cały i teraz elegancko wpina się i wypina..
dziękuje za jakieś tam porady pozdrawiam Do zamknięcia .
dziękuje za jakieś tam porady pozdrawiam Do zamknięcia .
Znalazłem zdjęcie podeszwy w DXach z blokiem które kiedyś zrobiłem, załączam dla potomnych:
(KubaLa - jak widać jest praktycznie identycznie co w butach kolegi więc tu już nie ma co wycinać, z trzymaniem bloka chodziło mi o to, że te metalowe wkładki opierają się o podeszwę, której część chciałeś wyciąć. No ale nie ważne, może źle zrozumiałem tę ideę)
(KubaLa - jak widać jest praktycznie identycznie co w butach kolegi więc tu już nie ma co wycinać, z trzymaniem bloka chodziło mi o to, że te metalowe wkładki opierają się o podeszwę, której część chciałeś wyciąć. No ale nie ważne, może źle zrozumiałem tę ideę)
http://brooce.pinkbike.com