cześć, pytanie do osób, które mają porównanie tych 2 modeli butow. Waham się dlatego bo slyszalem wiele razy ze w impactach jest strasznie gorąco w ciepłe dni.
buty beda uzywane tylko do zjazdow w gorach.
z gory dzieki za rady
5.10 Freerider vs Impact
Ja jeżdżę od kilku sezonów w Impactach (tych wysokich) i faktycznie w lecie przy plus 30
nie są to najbardziej przewiewne buty
. Zaliczyłem w nich sporo gorących dni i nie ma
tragedii. Za to masz ochronę kostki i stopy na wyższym poziomie niż w modelu Freerider.
Jeżeli martwisz się o przyczepność to myślę, że nie ma dużej różnicy pomiędzy tymi modelami.
Kumpel ma Fr i nigdy mu się nie zdarzyło narzekać na brak przyczepności.
Plusem impactów jest łatwość utrzymania ich w czystości
nie są to najbardziej przewiewne buty

tragedii. Za to masz ochronę kostki i stopy na wyższym poziomie niż w modelu Freerider.
Jeżeli martwisz się o przyczepność to myślę, że nie ma dużej różnicy pomiędzy tymi modelami.
Kumpel ma Fr i nigdy mu się nie zdarzyło narzekać na brak przyczepności.
Plusem impactów jest łatwość utrzymania ich w czystości

http://www.pinkbike.com/u/gajosae/
-
- Kontakt:
3 lata używam Imactów High i powiem szczerze, że są to idealne buty na rower. Jeżeli szukasz czegoś wytrzymałego w góry to szczerze polecam. Ochrona stopy i kostki na pewno lepsza niż w modelu Freeride, a w te ciepłe dni jest w nich gorąco, ale nie, aż tak, żeby trzeba było je zdejmować co jakiś czas 

-
- moderator
- Kontakt:
Ja miałem styczność tylko z jednymi - mam freerider i dla mnie nic więcej nie potrzeba, świetne trzymanie, w miarę przewiewne no i normalny wygląd. Impacty są wyższę, będą lepiej trzymać kostkę więc będzie jeszcze lepsza kontrola nad rowerem... co kto potrzebuje.
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/