r są najuboższe i najprostsze, cr mają dodatkową regulacje poprzez obrót czerwoną częścią klamki - reguluje się tym skok klamki (regulacja odległości klamki od kiery mają wszystkie wymienione). 3 wygląda podobnie do r-ki czyli nic specjalnego, za to 5ka ma już znacznie lepszą klamkę zbliżoną do cr, aczkolwiek jedynie cr ma dodatkową regulację. Które lepsze... nie wiem. Nie wiem czy różnią się tylko designem/materiałem/ergonomią, czy może jest różnica w przełożeniu klamek i "niższe" modele są słabsze - tego nie wiem.
Miałem okazję pojeździć i odpowietrzać jeden model CR - działały nieźle, odpowietrzałem tak samo jak Cody, mocą również były ok. Z Rkami też miałem styczność i niestety dziady puszczały powietrze podczas robienia podciśnienia przy odpowietrzaniu, co utrudniało ten zabieg. Były pierwszego właściciela, miały ze 2 sezony. Mimo puszczających powietrze uszczelek nie ciekły, jednak odpowietrzanie tego było... dziadowe. Z innymi nie mam doświadczenia. Poszukaj może tematów odnośnie porównań itp.