Pierwszy full

serferzy
Kontakt:

Pierwszy full

Post autor: serferzy »

Witam,

po 4 latach jazdy na hardtailu przesiadam się na fulla, potrzebowałbym małej porady :D Mieszkam w Warszawie, więc jeżdżę głównie fr, jednak chciałbym żeby rower był w stanie wytrzymać wypady np. na Stożek, czy do innego bikeparku. Mam 2 typy: NS Soda FR1 2014 (rozmiar L 17,5") lub Canyon Torque EX gapstar. I tu pojawia się moja wątpliwość, czy Canyon wytrzyma w górach i skakanie dropów? A także drugie pytanie, czy rozmiar L tej Sody byłby odpowiedni dla mnie? Mam 178 cm, ważę 62 kg oraz mam dosyć długie ręce.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Jaki masz budżet?
serferzy
Kontakt:

Post autor: serferzy »

Około 8000zł, ew. właśnie ten gapstar, który kosztuje 9700zł, ale to już takie maksimum. No i w grę wchodzą tylko nowe rowery.
kajto02
Kontakt:

Post autor: kajto02 »

Ja na twoim miejscu wybrałbym Canyona w rozmiarze M. Za tą kasę dostajesz rower na bardzo dobrym osprzęcie inne marki oferują taki osprzęt przy rowerach za 12 tys.Jest to rower trochę bardziej do Enduro ale na Polskich trasach spokojnie dasz radę i polecisz na tym niejednego dropa. Sam zastanawiam się zmienić swój dotychczasowy sprzęt na Canyon Torque DHX lub YT Tues. Może zastanów się nad tym: http://www.yt-industries.com/en/product ... es-al?c=93
tomczakus
Kontakt:

Post autor: tomczakus »

za 8koła spokojnie kupisz Gamblera, który spokojnie na ładnych pare lat starczy. patrz tylko starsze modele bo nowe ramy mają ponoć problemy z linkami. jak dobrze poszukasz to zostanie jeszcze troche kasy na serwis przed sezonem ;]
tomczakus
ODPOWIEDZ