Witam.
Mam problem z zaciskiem hamulca Shimano Deore BR-M595. Mianowicie tłoczki pracują nierówno, jeden z nich jest mocno wysunięty, a drugi w prawidłowej pozycji- prawie całkowicie schowany. Wymieniałem olej w całym układzie dwa razy, za pierwszym razem tylko przelałem olej i chciałem skorygować położenie tłoczków aluminiowym płaskownikiem tak aby ich nie uszkodzić- przyniosło to zamierzony efekt ale po kilku testowych hamowaniach problem powrócił. Spuściłem cały olej i próbowałem przepchnąć tłok z jednej strony ale to też nie poskutkowało. Zalałem układ i pracuje to wszystko tak samo jak przed serwisem.
Oczywiście tłoczki zabezpieczone było blockerem, przepychane płaskownikiem aluminiowym o dużej powierzchni tak by nie zniszczyć tłoczków.
Nie mam pojęcia co się stało- hamulec działa, jego siła hamowania jest taka sama, ale nie ma takiej modulacji jak drugi-przedni- blokuje tarczę od razu po naciśnięciu nieważne jak bym wyregulował klamkę.
Macie pomysł jak można to naprawić ? ? ? Ewentualnie mogę kupić nowy zacisk, ale chyba nie będzie się to opłacało- cena zacisku to 100zł.
Pozdrawiam
Wojtek
Nierówna praca hamulca
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: