Hardcorowy rower dualowy do ...
Hardcorowy rower dualowy do ...
Witam
Chcialbym zebyscie mi pomogli zlozyc jakis porzadny,bezkompromisowy rower dualowy.A wiec,napewno ma to byc rower z jakas porzadana rama (lee toy?,morphine?),jakims dobrym jednopulkowym amortyzatorem (do 130 mm skokou),mocnymi kolami,porzadnymi hamulcami(moze narazie tylko jeden hayes hd na przod), no i singel speed.Reszte czesci (mostek,kierownica itd.)
bym stopniowo wymienial na lepsze
A i bardzo bym prosil Was o podanie cen danych czesci w USA bo nie ma potrzeby sciagania tych czesci z Polski bo mi stany sa blizej niz Polska
Pozdrawiam
Chcialbym zebyscie mi pomogli zlozyc jakis porzadny,bezkompromisowy rower dualowy.A wiec,napewno ma to byc rower z jakas porzadana rama (lee toy?,morphine?),jakims dobrym jednopulkowym amortyzatorem (do 130 mm skokou),mocnymi kolami,porzadnymi hamulcami(moze narazie tylko jeden hayes hd na przod), no i singel speed.Reszte czesci (mostek,kierownica itd.)
bym stopniowo wymienial na lepsze
A i bardzo bym prosil Was o podanie cen danych czesci w USA bo nie ma potrzeby sciagania tych czesci z Polski bo mi stany sa blizej niz Polska
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
jak masz bliżej stany to:
*amor - stary marcoch z1 qr20 z 2000 roku lub z1 dual98/99, ew z3 qr20
*rama - powiedziałbym nicolai 2mxtb, ale to tam drogie, poza tym nie jeździłem na tym...
*koła:
- piasty atomlaba, albo hadleya(polecam)
- obręcze - mavic d321 / ex721 lub atomlab trailpimp
- szprychy - starcządt champion, ale jak chcesz być burżuj, to weź alpine III :)
*korba - coś stalowego na mikrowielowpust (żadne sześciokąty, czy inne kwadraty:)
*suport pod korbę
*dobry łańcuch, np sram pc 68
*ss nie pasi do dualu, ale jak chcesz... nie wnikam w to
*nokiany nbx 2.5
*kierę funn fatboy slim i mostek na 31,8
*stery fsa the pig, albo nicolai fett set
*pedały - twój wybór, ma być coś dużego
*hample hfx9 przód 8 cali, tył koniecznie 6, chyba, że chcesz powera, to bierz gustavy
kuniec :)
*amor - stary marcoch z1 qr20 z 2000 roku lub z1 dual98/99, ew z3 qr20
*rama - powiedziałbym nicolai 2mxtb, ale to tam drogie, poza tym nie jeździłem na tym...
*koła:
- piasty atomlaba, albo hadleya(polecam)
- obręcze - mavic d321 / ex721 lub atomlab trailpimp
- szprychy - starcządt champion, ale jak chcesz być burżuj, to weź alpine III :)
*korba - coś stalowego na mikrowielowpust (żadne sześciokąty, czy inne kwadraty:)
*suport pod korbę
*dobry łańcuch, np sram pc 68
*ss nie pasi do dualu, ale jak chcesz... nie wnikam w to
*nokiany nbx 2.5
*kierę funn fatboy slim i mostek na 31,8
*stery fsa the pig, albo nicolai fett set
*pedały - twój wybór, ma być coś dużego
*hample hfx9 przód 8 cali, tył koniecznie 6, chyba, że chcesz powera, to bierz gustavy
kuniec :)
Ja bym złożył coś na ramce Intense Tazer FS, do tego Manitou Minute, kółka CaneCreek FR, reszta dupereli Eastona, napęd na XTRze albo DuraAce z korbą....hmm, może Saint, hampelki Hope MonoMini i jakieś lekkie oponki Maxxisa.....no i to by było na tyle. :)))
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
>>>>>>>>>Piotrek_MIZI<<<<<
O ile bys nie zauwazyl to hardkorowy rower moze byc do np. streetu, dirtu, 4X, trialu. A wiekszosc ludzi traktuje rower "dualowy" jako cokolwiek z niskim siodlem wiec wolalem goscia spytac o co mu koknretnie chodzi. Bierz takie rzeczy pod uwage zanim zaczniesz na ludzi najezdzac.
O ile bys nie zauwazyl to hardkorowy rower moze byc do np. streetu, dirtu, 4X, trialu. A wiekszosc ludzi traktuje rower "dualowy" jako cokolwiek z niskim siodlem wiec wolalem goscia spytac o co mu koknretnie chodzi. Bierz takie rzeczy pod uwage zanim zaczniesz na ludzi najezdzac.
http://tiny.pl/2g3 - maj fotos bejbe....