Pomoc dla żółtodzioba

Rabbitek
Kontakt:

Pomoc dla żółtodzioba

Post autor: Rabbitek »

Witam
Od dłuższego czasu amatorsko bawię się w DH, wiadomo jakiś zjazd stopniowo coraz trudniejszy, oczywiście jeżdżę na sztywniaku jakim jest Specialized Pitch Comp 650B http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/ ... -comp-650b
Moje pytanie kieruje do amortyzatora jak i całego roweru, podczas większego skoku amor (100mm) zamyka się praktycznie do końca. Rozpatruje kupienie nowego większego amortyzatora, czy jest to dobry pomysł? czy rama jest odpowiednia do zamontowania dużego amortyzatora ? Jaki amortyzator najlepiej by się nadawał pod taką rame ?
Vinrael
Kontakt:

Post autor: Vinrael »

Ta rama ma bardzo stromy kąt główki (70,5 stopnia), główka jest krótka (100mm), stack jajkoobijalny... Ogólnie najwyższe co bym tam włożył i nie bał się później na tym jeździć to 120mm, może nawet 130mm. Jednak rower stanie się zdecydowanie bardziej kozowaty (akurat nie chodzi tu o wysokość suportu bo tu jest nisko, a o stack który jeszcze się zdecydowanie zwiększy). Będzie dziwny w prowadzeniu.

Musisz stawić czoło faktom. Ten rower się do tego nie nadaje, zakatujesz go w typowym DH. Chyba że mamy co innego na myśli mówiąc DH.

[EDIT] A, i jeszcze podaj rozmiar. Swój rozmiar, i ramy rozmiar :)
Trochę pomoże przerobić rower na... powiedzmy rower trailowy, ale lepiej już zebrać pieniądze na zjazdówkę niż próbować sił na tym rowerze. Ten rower zostaw sobie do jazdy po bułki :)
Rabbitek
Kontakt:

Mam 175cm wzrostu a rozmiar ramy to M, wiem że do DH mu daleko no ale raczej szybko roweru nie zmienię,dlatego potrzebuje jakiejś dobrej rady co można było by zrobić z moim rowerkiem :D
Rabbitek
Kontakt:

myślałem nad kupnem jakiegoś fulla, no ale taka konkretna zabawka trochę kosztuje, dlatego do czasu nim uzbieram troszke pieniedzy, chciałbym się "doszkolić" do jakiegoś mocniejszego DH na moim specu lecz amortyzator mi na to nie pozwala. Każda sugestia mile widziana :D
kris_w
Kontakt:

Post autor: kris_w »

Sprzedać i kupić używanego NS Bitch?
ODPOWIEDZ