Kross Sign FR2- urwany hak
-
- Kontakt:
Kross Sign FR2- urwany hak
Siema, jest problem bo podczas tego miesiąca potrafiłem urwać na trasach z 5 haków dla tego pytam, czy warto sobie dorobić metalowy hak ? podajcie jakieś porady 

-
- Kontakt:
Re:
MUSZEL pisze:a z czego masz hak, z plastiku? Aluminium to też metal.
Przerzutka Sram czy Shimano? Ponoć ze Sramem częściej się łamią.
Ja miałem Signa i dorobiłem sobie stalowy hak, 6 mm. I jeździłem, kumpel jeździł, kumpel kumpla jeździł, ktoś w PL jeździ a hak cały.
Hak mam z aluminium a z tego materiału się często łamią haki, a przerzutka od srama. A ten hak na fotce to jest stal ? i kto by mógł mi zrobić taki hak ?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re:
Puncu pisze:Znam rozwiązanie. Zrób singla z napinaczem...
Haha nie no, już wole sobie zrobić stalowy

-
- Kontakt:
Re:
poldeck pisze:Przerzutka Shimano rzadziej urywa haki bo ma dodatkową oś, w której pracuje. Te całkiem nowe już chyba jej nie mają, wiec też będą urywać.
Ale wydaje mi się że jakbym zrobił stalowy to się nie urwie hak mocny by był i nie wydaje mi się żeby nawet się wygiął, tak jak wyżej zrobił bym sobie taki na 6mm hak więc szeroki on jest i mocny mi się wydaje ;D
Urwie się za to następny słaby punkt
.
Czyli coś może "pęc" w tylnym wahaczu.
Hak jest właśnie osobny i aluminiowy dlatego, że ma być tym słabym punktem, który puści w razie draki.
No chyba, że nie zdarza Ci się uderzyć przerzutką, nie glebujesz na tę stronę, masz farta a haki urywają Ci się same od dropów i skakania. Wtedy stalowy ma sens. Ale zrób nieco cieńszy. Jak się wygnie to stalowy naprostujesz młotkiem.

Czyli coś może "pęc" w tylnym wahaczu.
Hak jest właśnie osobny i aluminiowy dlatego, że ma być tym słabym punktem, który puści w razie draki.
No chyba, że nie zdarza Ci się uderzyć przerzutką, nie glebujesz na tę stronę, masz farta a haki urywają Ci się same od dropów i skakania. Wtedy stalowy ma sens. Ale zrób nieco cieńszy. Jak się wygnie to stalowy naprostujesz młotkiem.
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
GG:8899894
Może taki nakładany hak stalowy założyć pod oś na stary aluminiowy http://www.alerower.pl/hak-do-przerzutk ... zarny.html
-
- Kontakt:
Re:
yyyy kali jeść, kali pić...arexus_1993 pisze:gdzie można kupię hak przerzutka tył z metalowe? Mam rower KROSS, ale mam pękł się hak przerzutka tył.
Jeśli chodzi ci o dokupienie haka to poszukaj po sklepach rowerowych stacjonarnych oraz internetowych. Jak nie znajdziesz to Napisz do dystrybutora Krossa albo bezpośrednio do Krossa to na pewno znajdą.
Jeżeli nadal nie wypali to możesz spróbować dorobić hak na frezarce lub zrobić jak ja i poszukać podobnego który będzie pasował

Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm