blat mtb w kobie bmx ???
-
- Kontakt:
blat mtb w kobie bmx ???
mam pytanko ludzie czy mozna by wsadzic w jakis sposob blat mtb do korby bmx albo co zrobic zeby mial taki sam rozstaw zabkow bo kurcze mam blat bmx i nie pasuje do niego lancuch mtb ...i mam jeszcze jedno czy sa jakies blaty bmx takie jak to mtb ??
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
po pierwsze są w skrócie w bmx łańuchy wąskie (takie jak w starych mtb 5 biegowych, czy w składakach) i bmx szersze. Łańcuch 7-8-9 biegów często nie wchodzi nawet na cienką zębatkę bmx. Jak wchodzi to na stare wielkie 44t stalowe cienkie.
Ja miałem taką GT pełną, miałem też z pająkiem- odkrecaną.
Pająk to ten patent. To co do korby mtb na stałe jest twierdzone a do bmx przykrecane do średniej i dużej zebatki bmx na 4 lub 5 ramion (śrubek).
Najlepiej kupić zwykłą zebatkę bmx w rozmiarze jakim się chce, a dalej kupić łańuch bmx z bazarku za 8-20zł. Albo szeroki bmx (ale xiężki za 35-40). Wszystko zalezy jeszcze co z tyłu z piastą. Nie zawsze warto czołgi budować.
=============================
idz z blatem na bazarek i przymierz łańuch od rometa składaka (szerszy niż now 7,8,9 biegogowe i zobacz tez łańuchy bmx za 15zł chińskie.
Nie wiem czy mas bmx czy przerzutke w mtb z tyłu.
Teoretycznie ząbki można by spiłowac/ ztoczyć. Ale samemu się nie zrobi dobrze, u tokarza nie warto.
Ja miałem taką GT pełną, miałem też z pająkiem- odkrecaną.
Pająk to ten patent. To co do korby mtb na stałe jest twierdzone a do bmx przykrecane do średniej i dużej zebatki bmx na 4 lub 5 ramion (śrubek).
Najlepiej kupić zwykłą zebatkę bmx w rozmiarze jakim się chce, a dalej kupić łańuch bmx z bazarku za 8-20zł. Albo szeroki bmx (ale xiężki za 35-40). Wszystko zalezy jeszcze co z tyłu z piastą. Nie zawsze warto czołgi budować.
=============================
idz z blatem na bazarek i przymierz łańuch od rometa składaka (szerszy niż now 7,8,9 biegogowe i zobacz tez łańuchy bmx za 15zł chińskie.
Nie wiem czy mas bmx czy przerzutke w mtb z tyłu.
Teoretycznie ząbki można by spiłowac/ ztoczyć. Ale samemu się nie zrobi dobrze, u tokarza nie warto.
dupa.
-
- Kontakt:
chodzi o to ze mam akurat korbe bmx i juz zamowilem ramke z mufa pod bmx i chcialem zalozyc normalny mtb z przezutka ... wymienie sie z kumplem na blat 44 t i powinien byc dobry bo cieniutki jest ... tak mi sie wydaje bo ten jest gruby i lancuch mtb nie wchodzi na wszystkie zabki jest zly rozstaw ogniwek czy cos w tym stylu ... :/
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
siemanko, jak coś, to mam taka propozycje, ja mam blat do race bmx z 40 zębami i odkręcanym pająkiem od reszty, i tam wchodzi łańcuch mtb. nie jest zajechany, ma dosyć długie zęby (mam łańcuch sram pc58 albo 59) i możemy się zamienić i bo i ak chciałem zmieniać, więc pomyśl i odpisz mi na mejla magnus7@wp.pl
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=5180
sprawa jest zajebisie prosta ,najprostrzy patent działa...
wiec...wystarczy zeszlifowac zeby na gróbosc....
głupio brzmi i kazy mi to odradzał albo polecał jako "opstateczność"
ja tak zrobiłem i standarodwy łancych mtb jakis tam sram dział jak trzeba
.....ja zeszlifowałem zabki na kamineiu szlifierskiem ale rówene dobrze zrobisz to pilnikiem albo kątówka albo diaxem
jak cos sie bedzie zcinało mimo wszystko to pojedz zeby " z wysokosci" o milimer,,,,,,tylko nie zapomonij po wszystkim usunąc zadziorów i innego bardziewa..patent dział polecam...
sa,m miłemobawy czy to dory pomysł i jesyt kurwa dobry
a dangerous mike robi coś takiego tzn zebatki bmx na łancuch mtb
kosztuje 110zł i dostanesz to w ixie na krasinskiego
wiec...wystarczy zeszlifowac zeby na gróbosc....
głupio brzmi i kazy mi to odradzał albo polecał jako "opstateczność"
ja tak zrobiłem i standarodwy łancych mtb jakis tam sram dział jak trzeba
.....ja zeszlifowałem zabki na kamineiu szlifierskiem ale rówene dobrze zrobisz to pilnikiem albo kątówka albo diaxem
jak cos sie bedzie zcinało mimo wszystko to pojedz zeby " z wysokosci" o milimer,,,,,,tylko nie zapomonij po wszystkim usunąc zadziorów i innego bardziewa..patent dział polecam...
sa,m miłemobawy czy to dory pomysł i jesyt kurwa dobry
a dangerous mike robi coś takiego tzn zebatki bmx na łancuch mtb
kosztuje 110zł i dostanesz to w ixie na krasinskiego
-
- Kontakt: