Banshee Wildcard 2010(?)

fonel
Kontakt:

Banshee Wildcard 2010(?)

Post autor: fonel »

Czesc, co mozecie mi powidziec na temat ramy banshee wildcard 10" ?
Mam zamiar kupić złożony na niej rower na całkiem ok osprzęcie. Z tego co czytałem to:
w Polsce nie jest zbytnio lubiana do dh czy fr, a do tego bede jej uzywac,
natomiast na pinkbike wszyscy sobie chwala ta rame do wszytskiego tak naprawde.
I co ja mam teraz sobie myslec? Czy moze lepszym rozwiazaniem bylby giant glory fr 2009r?
Lisu90
Kontakt:

Post autor: Lisu90 »

Mialem Wildcarda w 2012 przez pol sezonu. Rama naprawde fajna, moze w Polsce nie jest lubiana bo nie jest znana? Zawieszenie dziala naprawde przyjemnie, wiadomo ze nie jest to rama do dh ale jako alternatywa na lokalne trasy rower spisywal sie swietnie. Rama jest pancerna i posiada regulowany skok 127/165mm. Zdecydowanie wolalbym Wildcarda niz glory fr ktora jest totalnym nieporozumieniem.
www.goride.pl - szczerze polecam.
fonel
Kontakt:

Post autor: fonel »

a giant glory DH 2009
Spis części:
-Rama- Giant glory(2009).Jej maxymalna długość montażowa to 222mm.Rama pracuje bardzo przyjemnie.Nie miałem z nią nigdy problemów.Została ona przemalowana ponieważ oryginalny lakier był już bardzo porysowany i wyglądało to nie estetycznie.
-Amortyzator- Marzocchi 888vf.Jest on po kompletnym serwisie.Nie cieknie nawet minimalnie.Wszystkie regulacje sprawne.Bardzo dobrze tłumi.
-Damper- Marzocchi roco tst.Jego długość montażowa to 216mm.Współpracuje z nową sprężyną cane creek.Praca jest bardzo płynna.
-Kierownica- Ns Bikes advanced.Jej wznios jest nie wielki.Zakupiona została jako nowa.Jej długość wynosi 780mm.
-Hamulce- tylny avid elixir 1 przedni hays nine.Oba hamulce współpracują z tarczami 203.
-Gripy- Także zakupiłem jako nowe.Są one skręcane mają pomarańczowe obejmy.
-manetka shimano slx.
-przerzutka-shimano slx (długi wózek)-kupiona jako nowa.
-korby są to nowe husefelty + blat (nowy) pomarańczowy wraz z pomarańczowymi kominami.
-suport-(nowy)-Jest to suport firmy shimano model XT(na maszynach).
-sztyca+siodło octane one.Siodełko bardzo wygodne i ładnie pasuje do całości.
-kaseta-sram x9 +redukcja.
-koła- są to seryjne koła zdjęte z ctm-a 2012.Są one na piastach Novatec (tylna dość głośno tyka).
?
Za 3300 sie oplaca ?
ODPOWIEDZ