zna ktoś jakieś sposoby na wyciszenie wiatraczków w kompie?? jakis soft do tego. bo redktorów napięcie nie chce zakładać bo popsuje. zna ktos cos do wyciszania?? pliss szybko bo kompa chce na noc zostawic a chce zasnąć:)
zależy od wieku płyty głównej, są programy które zmieniają prędkość obrotową wentylatorków, ale musiesz mieć w miarę nową płytę. Jak masz overclockingowany hardware to nie polecam takich zabiegów - można jeszcze założyć chłodzenie wodne z ogniwami peltiera, ale to już zupełnie inna bajka;)
nom i taki panel do sterowania wiatrakami, chyba nie wiem dokąłdnie popytaj się w komputerowym oni bedą wiedizec a jak narazie to serio mówie z tymi poduszkami ja tak robię i styka tylko nie za blisko tylko w pewnej odległości i masz problem z głowy ;]
Marzocchi, Manitou czasem RS oraz inny sprzęt do sprzedania gg 2845464
soft do zmniejszania obrotow wiatraka na procku to np. Speedfan a jak chcesz tanio wyciszyc obudowe to mozesz uzyc np. tego co sie w tym jajka kupuje (jak to sie nazywa?)
kup sobie w pierwszym lepszym sklepie elektronicznym potencjometr :p
przecinasz żółty lub czerwony kabelek (czarny = masa) od wiatraka i wlutowywujesz potencjometr.
i juz masz płynną regulację obrotów wiatraka ;)
jaka masz plyte, na stronach producentow moga byc , np od MSI sa. jak masz dwa dyski to wylacz jeden, najlepiej wsadz kompa do szafy ( ja kiedys owinalem kocem na noc i dzialal ale nie gwarantuje ^_^ ) jest jeszcze programik cpucool ale mnie osobiscie sie pierdo.lil wiec nie wiem czy bedzie dzialal.
peace