Film z trasy Progress Crew!

tomsan2000
Kontakt:

Film z trasy Progress Crew!

Post autor: tomsan2000 »

Siema możecie ocenić mój film?
głównie zależy mi na tym co poprawić itd.
link do filmu; https://www.youtube.com/watch?v=lRV4OWHG7mI

dzięki wielkie za pomoc :D
Vinrael
Kontakt:

Post autor: Vinrael »

1. wklejanie linków nie jest takie trudne ;)
2. Muzyka nie pasująca rytmem do jazdy.
3. Nie wiem czy to jest up-scaling do 1080p czy co ale jakość jest mizerna
4. Nie bierzcie się za slo-mo jeśli ma tak wyglądać (wolę żeby cały film był nagrany w 720p120 niż 1080p60fps (chociaż jak już mówię - nie wygląda. Wygląda na paskudny up-scaling) i później z tego robione slomo do docelowego formatu 720p60.
5. Ujęcie wprowadzania roweru pod górę. Jeszcze w slo-mo. Do tego jeszcze powinno być zakładanie gogli w slomo. Koniecznie Awolnation - Sail. Masę ujęć drzewek iglastych z bliska.
Teraz tak serio - moim zdaniem jeśli nie macie pomysłu na fajny film różniący się od pozostałych to nie ma sensu go kręcić ;) Nawet jako promo robione na szybko nie jest zbyt porywające.
6. Kontrastu w tym filmie... no, nie ma. Tak praktycznie zupełnie. Okej - pomarańczowo żółte ciuszki kolegi są spoko, ale cała reszta zlewa się w jedno.
7. Ogarnijcie kogoś z chociaż śladowymi zdolnościami kręcenia filmów ;) Kamera nie podąża za Wami, często pod koniec celuje bez sensu w niebo, końcówka ujęcia gdzie kamera zatrzymała się CENTRALNIE na środku drzewa zabiła coś we mnie w środku, plus totalny brak stabilności przez co obraz robi się jeszcze bardziej rozmazany, 'blurry'.

To tak słowami wstępu ;) Ogólnie nie jest źle, gdybyście te rzeczy dopracowali poziom byłby całkiem okej. Szczęki by mi dalej nie urwało, ale nie patrzyłbym na to z może odrobinę szyderczym śmiechem na ustach ;p
Bert Freeride
Kontakt:

Re: Film z trasy Progress Crew!

Post autor: Bert Freeride »

tomsan2000 pisze:Siema możecie ocenić mój film?
głównie zależy mi na tym co poprawić itd.
link do filmu; https://www.youtube.com/watch?v=lRV4OWHG7mI

dzięki wielkie za pomoc :D
Siema! Jak tam się Mondraker sprawuje? Widzę, że mostek wymieniłeś :D. Nie dało się tego sunlinea odratować :)? Mam nadzieję, że jeździ Ci się na nim przynajmniej tak samo dobrze jak mi.

A co do tematu to według mnie za długa scena z podchodzeniem. Powinny być 2-3 szybkie ujęcia i koniec. 19 sekund to długo.

To samo z resztą. Takie dłuższe ujęcia powinny przeplatać się z krótszymi. Co do spowolnień to kolega z góry ma rację- nie wyglądają one najlepiej. Sam się nauczyłem, że nie ma co się bawić w spowolnienia, dopóki się nie ma mocnej kamery, a nie tam jakieś gopro. Muzyka to kwestia gustu. Jak dla mnie ciut nie pasuje.

Według mnie nie ma tam żadnego upscailingu tylko słabe ustawienia przy eksportowaniu filmiku. I tak jest dobrze. Gorzej jakby to był cały filmik złożony z helmetcamów albo innych takich :).

PS. bardzo fajne logo Waszego teamu. Pozdro
tomsan2000
Kontakt:

Post autor: tomsan2000 »

dzięki wielkie za pomoc! summum pracuje jak marzenie! :D mostek na razie odłożony ale jeszcze będę próbował go ratować,a przerzutkę wyregulowałem i jest cisza jakiej nigdy nie miałem na trasie :D
soltysfr1
Kontakt:

Post autor: soltysfr1 »

Kompletna padaka. Tytuł nie pasuje, muzyka nie pasuje, wiele mało dynamicznych sekcji. Nothing Compares 2 U Sinead O'Connor w tle lepiej mi pasowało, serio... Niestety Vinrael ma rację.

Zrobiliście sobie zajebiste logo, kupiliście mega rowerki i co? Jest potencjał, ale jak na razie...

Takie 2/10
ODPOWIEDZ