Już nie zielony, a żółty? [Finalne pytania odnośnie roweru]

Avoss
Kontakt:

Już nie zielony, a żółty? [Finalne pytania odnośnie roweru]

Post autor: Avoss »

Witam, już kiedyś stworzyłem temat odnośnie szukania roweru, jednakże nijak mi to pomogło (wtedy). Teraz poszerzyłem troszeczkę swoją wiedzę, na temat jaki chce rower i jaki będzie się nadawać na moje tereny. Jedyny problem, żebym nie został zrobiony w "konia" przy kupnie używki...
Dlatego zwracam się do Was, znawców jeśli moglibyście "zrecenzować", rowerki które wstawię poniżej, ( postaram się update'ować je do tygodnia). Bardzo dziękuję, to forum to skarb. (Jeśli chodzi o jako taki MTB, to z tego co widzę po terenach to enduro>Dh ale, nie wykluczam ani 1 ani 2giego).
1)
http://olx.pl/oferta/rower-specialized- ... 213f81c630
2)
http://olx.pl/oferta/specialized-big-hi ... 0;promoted
3)
http://olx.pl/oferta/commencal-furious- ... 430f43178d

4) http://olx.pl/oferta/specialized-big-hi ... 430f43178d

Tyle wybranek odnalazłem, w "przystępnych" cenach. Prosiłbym o ocenę, jak i o jakieś porady! :) Dziękuję, pozdrawiam.
Zalas
Kontakt:

Post autor: Zalas »

Na widok pierwszego oczka mi się zaświeciły *.* Bardzo podoba mi się ta rama i jeszcze to dorado :D Ale faktycznie jest czołgiem. Ja bym się tam przyczepił jedynie do tylnej obręczy bo jej nie znam i trochę ubogiego opisu.

Drugi też nie głupia opcja chodź nie lubię tej ramy i jedyne do czego bym się tam przyczepił to heble ale za to amortyzacja bardzo fajna, no ale znowu trochę ubogi opis.

Polska nie wie na czym jeździ :v

Trzeciego sobie odpuść jak celujesz w Big Hity. Tam cena poszła w górę jedynie przez te sainty, totema i karbonowe dodatki :x Poza tym porysowany totem.

Czwarty to już w ogóle ubogi opis, że hej... Do tego standardowo wszystko "nowe" idt i musiał byś mieć koło 24" z tył. Mi to osobiście nie przeszkadza bo mam oba 24 i jest super ale nie każdy to lubi :/
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Puncu
Kontakt:

Re: Już nie zielony, a żółty? [Finalne pytania odnośnie rowe

Post autor: Puncu »

Pierwszy ma 180mm skoku z przodu bo to starszy rocznik Dorado TPC+ a z tylu damper 216mm więc zmniejszył skok do 185mm.

Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Avoss
Kontakt:

Witam, jeżeli bym się przymierzał do kupienia tego pierwszego roweru, są jakieś zastrzeżenia? :)

Też o co go głównie wypytać przez telefon oczywiście, te najważniejsze pytania, które powinienem zadać, poza dlaczego sprzedaje, gdzie go zabierał, ile na nim jeździł, jakie "ubrudzenia" lub rysy ma? :)
Puncu
Kontakt:

Przede wszystkim o stan Dorado. To jest rocznik ~2005 który był smarowany smarem stałym i nie trudno o zajechanie go.
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Avoss
Kontakt:

Coś jeszcze? Bo zamierzam go "zgwałcić" słownie o ten rower przez telefon. I chcę po prostu w miare ogarnąć co i jak.
Zalas
Kontakt:

Post autor: Zalas »

kiedy serwis amora i dampera był, jak kółka i czy były kiedyś centrowane, w jakim stanie są łożyska w kołach, ramie, supporcie, sterach. Czy oponki są dobre, normalnie pyta sie jeszcze o pęknięcia w ramie ale to jest big hit xD jak z hamulcami, kiedy były odpowietrzane/serwisowane, jak klocki. Odpal sobie zdjęcie rowerka i pytaj o każdą część po kolei którą widzisz. Zapytaj też co może ci "od siebie" powiedzieć o rowerze :)
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Avoss
Kontakt:

Już po rozmowie, wszystko ok z tego co gadał, rower przygotowany do sezonu. Jedyne co by było do wymiany to tylko łożyska, kółka ok, serwisowane wszystko.

To co, dobra okazja czy szukać czegoś innego?

*Oczywiście jutro zapytam też o numer ramy, czy przypadkiem nie jest lewa.
Avoss
Kontakt:

Gdy zapytałem go o numer seryjny ramy, trochę coś kręcił, ale powiedział, że nie ma go, posiada ramę +-2 lata, oraz, że poprzedni właściciel miał mu dosłać dokumenty ale nie dosłał.
To chyba skreśla go, prawda?
Puncu
Kontakt:

Re: Już nie zielony, a żółty? [Finalne pytania odnośnie rowe

Nie koniecznie. Mojego numeru ramy nie widać bo Muszel je zalakierował[emoji14]Jeżeli ich nie widać nie musi oznaczać że jest lewa.

Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
ODPOWIEDZ