Kouty 2016- Otwarcie sezonu

lubella2
Kontakt:

Kouty 2016- Otwarcie sezonu

Post autor: lubella2 »

Cześć! Czy był ktoś z forumowiczów na otwarciu Bikeparku w Koutach 23-24.04.2016r? Interesuje mnie czy trasy są przygotowane do jazdy po zimie, czy panuje tam syf i dopiero zaczynają się ogarniać. Na informacji telefonicznej ośrodka babeczka nic nie wiedziała, na fejsie zero informacji, a na wiadomości nie odpisują.
szwajg
Kontakt:

Post autor: szwajg »

Nie byłem, ale podglądałem od czasu do czasu kamerkę zamontowaną na górnej stacji (http://www.holidayinfo.cz/cs/camera/kouty_nd) - w weekend było tam biało, w sumie nadal leży trochę śniegu, ale ludzie jeździli. Obawiam się, że Czesi nie mieli jeszcze czasu ogarnąć tras... Z tymi wiadomościami to też dziwna sprawa - zazwyczaj odpisywali szybciutko, a informacje na fejsbukowym fp pojawiały się na bieżąco :(
lubella2
Kontakt:

Post autor: lubella2 »

W takim razie nie warto ryzykować. Lepiej będzie wybrać się do Liberca. Tam już wszystko posprzątane i przygotowane do sezonu.
szwajg
Kontakt:

Post autor: szwajg »

Aż dziwne, są nastawieni na turystów z Polski, powinni wiedzieć, że mamy niedługo długi weekend i dać chociaż szczątkowe info. Napisałem wiadomość do "Ski areal Kouty" może przez ten śnieg zapomnieli się przestawić i odpiszą chociaż tą drogą.

EDIT: No i odpisali, ale tylko, że wyciąg czynny w weekendy do 27 maja. Pytanie o stan tras po prostu przemilczeli...
StinkySanta
Kontakt:

Post autor: StinkySanta »

Hej!

Byłem wczoraj w Koutach. Objazd dalej aktualny, bo wciąż drogę za Jesenikiem remontują, trzeba lecieć na Nove Losiny i tam serpentynami do góry i w dól do Kout. Wszystkie trasy przejezdne, zero śniegu, błota może 1% na czerwonej i tyle. Nowy odcinek czerwonej spoko ze stolikami (pod koniec tamtego sezonu już był), ale ogólnie dużo tarki przed bandami - szczególnie czarna i czerwona trasa. Po 10 przejazdach ledwo dziś się ruszam :P Wyciąg śmigał jak zawsze co 30 minut, pełna kulturka i spoko obsługa. Było sporo ludków z PL i CZ.

Karnet całodzienny 490 CZK + kaucja zwrotna 100 CZK. Ja płaciłem kartą i wyszło mi 101 zł.
In Trance We Trust
ODPOWIEDZ