To jest Niedziela do której się przymierzam. Z uwagi, że jeżdżę na innym rowerze potrzebuję porady. Po pierwsze czy przy 176 nie będzie za wysoka podsiodłówka, a górna rura za krótka. Z bikegeo wyszedł mi reach ok 380. Aktualnie mam 423 i nie ma tragedii. Po drugie czy damper nadaje się do czegokolwiek. Po trzecie czy jest wart swojej ceny. Z moich obliczeń wynika, że tak. Warto się w to pakować? To będzie mój pierwszy rower dh
A po co ci wysokość rury podsiodłowej? Będziesz siedział w DH? xD Damper bardzo dobry jak na pierwszy damper Ja śmigam na jego biedniejszej wersji czyli "Roco R Coli" i jestem zadowolony.
Jeżeli rower jest zadbany to wart swojej ceny zwłaszcza że za heble sainta i korby wydał byś prawie 2k (nowe) i za ramę kolejne 2k więc trzeba by mu się bliżej przyjrzeć czy nic nie jest pęknięte etc. Warto się dopytać o damper czy jest oryginalny lub specjalnie przezaworowany pod tą ramę bo z tego co mi wiadomo rama pod koniec skoku stawała się bardzo degresywna ale więcej info na ten temat nie posiadam więc odsyłam cię w internety
Zalas pisze:A po co ci wysokość rury podsiodłowej? Będziesz siedział w DH? xD Damper bardzo dobry jak na pierwszy damper
Będę jeździł również w fr. Nie chcę mieć siodełka centralnie pod dupą jak w kolarce
A propos zaworowania. Bardzo ważna informacja. To by było niepożądane zjawisko. Zastanawiam się jeszcze nad kolorem linków. Nie było takich w tym roczniku...
kolorystyka wskazuje, ze ta rama wyszla ode mnie- jesli sie nei myle co do jej pochodzenia, to przod i tyl byl malowany w colorexie,a linki byly anodowowane w czechach za posrednictwem weeze.