Buzzer czy Zbroja? Pomocy!
Buzzer czy Zbroja? Pomocy!
Witam pierwszy raz będę kupował jakieś ochraniacze na rower, chce takie żeby mi ochraniały plecy to sie chyba nazywa zbroja albo wiem ze jest jeszcze takie coś jak buzzer. I chciałbym się Was zapytać jakie buzzery lub zbroje polecanie i dlaczego, oraz jeszcze jedno pytanie czym sie różni zbroja od buzzera i co jest lepsze. Dzięki za odpowiedzi, jestem świeży więc nie mam o tym zupełnie pojęcia.
Jak na początek jeszcze nie masz techniki to polecam Ci zbroje. Ochroni ona więcej niź buzer, który jest twardym plastikiem i vhroni tylko klatke piersiowa i plecy. Jedynym minusem zbroi jest to, że w gorące dni będzie ciepło w niej, ale lepsze to niż mniejsza ochrona. Buzer daje mniejsze skrępowanie ruchów, no i nie jest w nim tak ciepło. Wybór należy do Cb, ale jak zaczynasz to kup zbroje;)
Zbroja są to zazwyczaj ochraniacze pleców ,łokci ,barków oraz klatki przymocowane na siatce a buzzer to ochraniacz pleców oraz klatki . Ja bym proponował zakup buzera który ma możliwość założenia stabilizatora karku oraz takiego stabilizatora .Zbroja co prawda ma więcej ochraniaczy ale chronią one co najwyżej przed obiciami albo otarciami więc moim zdaniem nie są tym czym w pierwszej kolejności powinieneś się martwić . Priorytet w ochronie powinien mieć kręgosłup a przy zbroi często niema możliwości założenia stabilizatora. Więc jeśli dysponujesz wystarczającym budżetem to polecał bym zakup buzzer + stabilizator a jeśli mniejszy to buzzer do którego można dodać stabilizator a pózniej dokupienie stabilizatora .
Malowanie proszkowe