Kur.., mam rower do enduronukianuki0 pisze:65 stopni to enduro

Nowa Santa V10 to tez enduro (w ustawieniu 254mm ma HA 65*).
Nie mowiac juz o wielu innych ramach DH z HA ~65-66*...
Jesteś moim nowym ulubionym farmazoniarzem na dh-zone. Co jeden post to lepszy. Big hit był trzema RÓŻNYMI rowerami. Ale rozumiem, że jak ta sama nazwa to udoskonalanie, a jak nowa to totalna zmiana. Logiczne... Dziwne, że jakos sporo z moich pierwszo rocznych produktów sie nie sypie.FRmaniak pisze:Status jest nowym produktem, muszą go trochę dopracować.
Zawsze pierwsza generacja jakiegoś nowego modelu wymaga poprawek.
Taki big hit był udoskonalany przez prawie 10 lat.
Tak całkiem sporo. Po prostu jak nie mam nic do dodania to sie nie wypowiadam ale jak ktoś nie ma pojecia o tym o czym mówi ale sie wypowiada bo nie ma co ze sobą zrobić to mnie krew zalewa.FRmaniak pisze:I powiedz mi jedną rzecz, czy dla ciebie na tym forum jest choć jedna mądra osoba? Bo ja narazie widzę że dla ciebie wszyscy są debilami, idiotami i niedorozwojami z wyłupiastymi oczami...
O gustach się nie rozmawia. Nie wiem, czy 66 st główka to powalona geometria? Pamiętaj, że 8 lat temu geo w rowerach było inne i zmienia się z roku na rok. Lekka rama nie jest, ale nie szufladkowałbym tej ramy do skrajnego twierdzenia że to "kloc". Mi waga nie przeszkadza, przynajmniej rama jest wytrzymała. Ja jestem 4-tym właścicielem BH z 2005 roku i nie mam żadnych pęknięć. Ciekaw jestem czy dzisiejsze lekkie ramy tyle lat katowania wytrzymają...diskordia pisze:kloc z powaloną geometrią. to że byl tani-nie robi z niego, udanego modelu..
To wiem, że waga nie świadczy o wytrzymałości. Ale faktem jest że te modele BH sporo wytrzymywały i wytrzymują.Spaced pisze:Spokojnie. Kocham jak ludzie tak zakładaja, że tylko jak ktoś projektował kloca na kolanie to zrobił wytrzymała ramę.
Dokładnie, i za to go cenię. Nie jestem osobą, co zmienia ramy jak rękawiczki. Zależy mi na wytrzymałości roweru, a nie na wadze. Praca też mi starczy. Nie należę do prosów, jeżdżę dla funu, więc nie czuję potrzeby posiadania jakichś tam kosmicznych technologiidiskordia pisze:jeśli to jest głownym wyznacznikiem jakości
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości