mlodypanicz - wszystko zależy od Twoich umiejętności oraz przeszkody, z definicji jest to rower all around/trail, wiec służy raczej po prostu do jazdy w górach.
ale do zjadzdow downhillowych sie tez nadaje bez problemu sezon idzie i chcialem pojezdzic troche na jakies zjazdy mieszkam w kanadzie i mam zamiar sie wybrac na zjazdy
mlodypanicz pisze:ale do zjadzdow downhillowych sie tez nadaje bez problemu sezon idzie i chcialem pojezdzic troche na jakies zjazdy mieszkam w kanadzie i mam zamiar sie wybrac na zjazdy
To jest rower all around, i do DH jest mu bardzo daleko, jak zaczniesz go katować na zjazdach/skakać to po prostu pęknie, nie jest do tego stworzony bo nie jest aż tak bardzo wytrzymały. Skoki jakieś małe wytrzyma, większe na upartego też, o ile nie latasz jak "worek ziemniaków"
gosciu w sklepie powiedzial ze spokojnie nadaje sie downhillu ogolnie wszechstronny rower do wszystkiego wiem ze nie ma porownania do gravity ale co nieco mozna nim sprobowac wiadomo ze nie chodzi mi o jakies duze skoki tylko normalne typowe takie jak sa na zjazdach
Moim zdaniem zbyt filigranowy rower jeżeli chodzi o wchodzenie w bandy, skakanie, gleby i to jeszcze w Kanadzie, gdzie są takie zjazdy, że tam sprzęty z przeznaczeniem freeride/downhill wykorzystują 100% swoich możliwości (bo rozumiem mówimy o bike parkach?)
a) nie ten dzial
b) nie pisz posta pod postem
c) zapoznaj sie z regulaminem
d) skoro wiesz lepiej do czego rower sie nadaje to po co pytasz?
e) ten rower ni cholery nie nadaje sie do dh,to rower do jazdy po lesnych sciezkach,ale bez jakichkolwiek skokow czy trudniejszych form terenowych.nie ta wytrzymalosc nei ta geometria.
piotrex pisze:a) nie ten dzial
b) nie pisz posta pod postem
c) zapoznaj sie z regulaminem
d) skoro wiesz lepiej do czego rower sie nadaje to po co pytasz?
e) ten rower ni cholery nie nadaje sie do dh,to rower do jazdy po lesnych sciezkach,ale bez jakichkolwiek skokow czy trudniejszych form terenowych.nie ta wytrzymalosc nei ta geometria.
Mam ex7 z 2008 roku. Kilka razy jeździłem nim na stożku i palenicy(po trasach dh). Rower trzyma się i nie widać żadnych oznak zniszczenia, także uważam że śmiało możesz na nim pośmigać po trasach DH, ale musisz mieć na uwadze, że większe skocznie raczej nie są dla niego.