Trek Fuel EX 8 pytanie

mlodypanicz
Kontakt:

Trek Fuel EX 8 pytanie

Post autor: mlodypanicz »

Siema posiadam rower Trek Fuel EX 8 i chialbym sie dowiedziec z jakich wysokosci moge nim skakac i co rama i amory jest w stanie wytrzymac???
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Co najwyżej z dywanu na podłogę

quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

mlodypanicz - wszystko zależy od Twoich umiejętności oraz przeszkody, z definicji jest to rower all around/trail, wiec służy raczej po prostu do jazdy w górach.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
mlodypanicz
Kontakt:

ale do zjadzdow downhillowych sie tez nadaje bez problemu sezon idzie i chcialem pojezdzic troche na jakies zjazdy mieszkam w kanadzie i mam zamiar sie wybrac na zjazdy
mlodypanicz
Kontakt:

odpisz ktos cos konkretnego czy tylko ze rower sluzy do jazdy w gorach to akurat wiem
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

mlodypanicz pisze:ale do zjadzdow downhillowych sie tez nadaje bez problemu
Chcesz konkret? To się mylisz. W żadnym wypadku ten rower się nie nadaje do zjazdów.
Z gówna bata nie ukręcisz.
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

mlodypanicz pisze:ale do zjadzdow downhillowych sie tez nadaje bez problemu sezon idzie i chcialem pojezdzic troche na jakies zjazdy mieszkam w kanadzie i mam zamiar sie wybrac na zjazdy
Obrazek
galgan
Kontakt:

Post autor: galgan »

To jest rower all around, i do DH jest mu bardzo daleko, jak zaczniesz go katować na zjazdach/skakać to po prostu pęknie, nie jest do tego stworzony bo nie jest aż tak bardzo wytrzymały. Skoki jakieś małe wytrzyma, większe na upartego też, o ile nie latasz jak "worek ziemniaków"
mlodypanicz
Kontakt:

gosciu w sklepie powiedzial ze spokojnie nadaje sie downhillu ogolnie wszechstronny rower do wszystkiego wiem ze nie ma porownania do gravity ale co nieco mozna nim sprobowac wiadomo ze nie chodzi mi o jakies duze skoki tylko normalne typowe takie jak sa na zjazdach
Lukasz1PL
Kontakt:

Post autor: Lukasz1PL »

Moim zdaniem zbyt filigranowy rower jeżeli chodzi o wchodzenie w bandy, skakanie, gleby i to jeszcze w Kanadzie, gdzie są takie zjazdy, że tam sprzęty z przeznaczeniem freeride/downhill wykorzystują 100% swoich możliwości (bo rozumiem mówimy o bike parkach?)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

a) nie ten dzial
b) nie pisz posta pod postem
c) zapoznaj sie z regulaminem
d) skoro wiesz lepiej do czego rower sie nadaje to po co pytasz?
e) ten rower ni cholery nie nadaje sie do dh,to rower do jazdy po lesnych sciezkach,ale bez jakichkolwiek skokow czy trudniejszych form terenowych.nie ta wytrzymalosc nei ta geometria.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

piotrex pisze:a) nie ten dzial
b) nie pisz posta pod postem
c) zapoznaj sie z regulaminem
d) skoro wiesz lepiej do czego rower sie nadaje to po co pytasz?
e) ten rower ni cholery nie nadaje sie do dh,to rower do jazdy po lesnych sciezkach,ale bez jakichkolwiek skokow czy trudniejszych form terenowych.nie ta wytrzymalosc nei ta geometria.
Amen
Z gówna bata nie ukręcisz.
jurant
Kontakt:

Post autor: jurant »

Mam ex7 z 2008 roku. Kilka razy jeździłem nim na stożku i palenicy(po trasach dh). Rower trzyma się i nie widać żadnych oznak zniszczenia, także uważam że śmiało możesz na nim pośmigać po trasach DH, ale musisz mieć na uwadze, że większe skocznie raczej nie są dla niego.
ODPOWIEDZ