luzy na dolnym linku w Iron Horse Sunday, łożyska całe są.
luzy na dolnym linku w Iron Horse Sunday, łożyska całe są.
niepokoi mnie luz w moim ironie, rozebrałem wahacz wybiłem łożyska i były bez luzów, minimalnie były nie dobite do końca i teraz luz jest mniejszy ale i tak nie jest to fajne. Co to może być za przyczyna? Wymienić te tulejki co są miedzy linkiem a łożyskiem na większe minimalnie? Ktoś tak miał?
EDYCJA: kolega mi powiedział że Irony mają pływający wahacz, to prawda? Nigdy nie miałem styczności z Ironem.
EDYCJA: kolega mi powiedział że Irony mają pływający wahacz, to prawda? Nigdy nie miałem styczności z Ironem.
To jest norma jeśli miałeś ramę Sundaya składanego, np. ja miałem coś takiego, że łożyska się po prostu odklejały. Luzów łożyska nie miały ale były takie minimalne luziki między ramą a łożyskami(pomimo odpowiednich wymiarów i oporu przy wbijaniu). Także gdy nie jest prosto z fabryki tylko np. wyczajony na okazjach przedni i tylny trójkąt(których było mnóstwo na ebayu) i połączony niby dobrymi łożyskami nie w fabryce. Miałem podobne wrażenie, czułem, że niby są luzy na łożyskach ale ciężko było wyczuć gdzie i czy to faktycznie łożyska... Znalazłem fajne rozwiązanie i od 2 lat śmigam i jest świetnie
Jeśli ramka była składana w ten sposób to radziłbym sprawdzić pod tym kątem.

facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
pagerek, klej do łożysk nic nie dał, gość z goodbiku chyba coś tam podłożył coś cieniutkiego i wbił. Łożyska miały idealne wymiary jakie rekomendował IH, więc najwyraźniej panowie inżynierowie od rysunków i wymiarów coś zawalili. Spotkałem się już z kilkoma takimi przypadkami(o dziwo wyłącznie w rocznikach wc 08, może to po prostu jakieś wady związane z wykonanymi wymiarami? ) Wiesz to było coś takiego, że przez pół roku było ok, później pojawiły się mikro luziki, później troszkę większe luziki(które jeszcze w ogóle nie przeszkadzały), ale mimo to gniazda i łożyska były jak nowe, co było poniekąd zaskoczeniem, że od początku nie było takich objawów. Więc sprawdź jakoś pod tym kątem
Na początku był to dolny link a później to samo było w górnych łączeniach (tylko w przypadku połączeń z tylnym trójkątem).

facebook.com/AntidoteBikepark
Re: luzy na dolnym linku w Iron Horse Sunday, łożyska całe s
dodam załącznik zdjęć które są w innym temacie i mi pokażesz. Ta strzałka inna jest wymazana bo nie potrzebna jest, nowa strzałka pokazuje tam gdzie trzeba włożyć tą podkładkę? Czy inaczej, dodam że przed rozebraniem wahacza łożyska z dołu były nie dobite do końca, dobiłem je i zostało 1 lub 2mm luzu jak doszły do końca.