Czy ktoś zetknął wcześniej z tą ramą?
Byłaby używana w "początkowym DH" i okazyjnie w jakimś bike-parku

Z góry dzięki za odp

Wiesz, że poczatkujące dh na tym forum oznacza po prostu jazde mniej więcej w dółboogiel pisze:moze dlatego, ze to rama absolutnie nie do dh?
No lokalne gładkie trasy to nic innego. Pewnie na nasze górskie trasy gdzies w pół kroku pomiedzy dh, a am to rower 160/160 by sie przydał ale czuje, ze na wielu trasach w PL rower dh spowalnia a juz na pewno daje mniej frajdy. Są wyjątki typu wisła ale cisnienie na krowe jest dla mnie niezrozumiałe w tym kraju.Rozumiem alpy gdzie krowa jest uniwersalna bo wszedzie pojedziesz ale u nas uniwersalny jest duzo mniejszy skok.biadaczq pisze:Spaced, zgadzam się z Tobą, że na tym forum jest dużo znaczeń słowa ''downhill'' ..., ale jak czytam, że na lokalesy brakuje 180mm skoku to śmiać mi się chce, sam jeżdżę na sztywniaku do 4x, z amorkiem do xc (reba 100mm) po lesie, latam, śmigam po korzeniach i nie czuję potrzeby posiadania fulla bo po prostu na sztywniaku dobrze się bawię i gdybym miał brać fulla to właśnie coś pokroju 100mm np. ten Morewood, o którym mowa w temacie
mielonkaZjelonka pisze:Byłaby używana w "początkowym DH"
Nie wiem jak w 4X jest bo nigdy nie jeździłem, ale rozmawiamy o DH i do tego taka rama to średni pomysł.Spaced pisze:Ndiza ST to full do 4X.
Tego nie powiedziałemSpaced pisze:Rama podobna do signa = sign
Co tam jest lepiej wykonane? Albo inaczej, co jest źle wykonane w signie?Spaced pisze:pomijam juz 10x lepsze wykonanie i lepiej dobrane kąty
FRmaniak pisze:Tylni trójkąt na oko tak samo jak w signie.
No to dobrze, że "na oko" nie projektowali roweru. Ekspert prawdziwy. Jakby przyznawali dyplomy za farmazony byłbyś już profesorem.FRmaniak pisze:Główka pion - Tak samo jak w signie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość