Przerzutka tył

sajek
Kontakt:

Przerzutka tył

Post autor: sajek »

Siemano !
Nie wiem czy ja mam jakiegoś pecha czy coś, ale 2 dni temu kupiłem nową przerzutkę do tyłu, nie była jakoś specjalnie droga, bo za stówke, ale przejdźmy do rzeczy. Wybrałem się przed godziną do lasu, zjeżdżałem właśnie górkę, gdy mi się ta przerzutka odkręciła od haku i powyginało ją (to już 2). Wygięło sam wózek czy jak to tam się nazywa no i tu pytanie czy opłaca się ją prostować czy od razu kupować nową ? Wiecie stówa niby nie dużo, ale zawsze to 100 w plecy.

Pozdrawiam
typek99
Kontakt:

Post autor: typek99 »

Jak nowa to pewnie ma gwarancje,więc zwróć ją.

PS. Nie ten dział
sajek
Kontakt:

hmm, ale co na gwarancję ? Przecież to ja ją rozwaliłem i to z mojej winy, więc raczej mi jej nie przyjmą.
Bardzo proszę o przeniesienie do konkretnego działu.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

sajek pisze:hmm, ale co na gwarancję ? Przecież to ja ją rozwaliłem i to z mojej winy, więc raczej mi jej nie przyjmą.
Dokładnie.Ogólnie prostuj i sprawdz.

A jak ci urywa przerzutki na haku to nie masz moze za bardzo skróconego łańcucha i jak ci sie zawieszenie ugina to ci łańcuch urywa przerzutke?
sajek
Kontakt:

Widzisz Spaced, powiem Ci, że masz 100% racji i potwierdzasz moją teze, ten łańcuch już miałem dawno wymienić, jest totalnie za krótki. No nic to będę próbował prostować, jakieś propozycje, imadło ? I te kółeczko z dołu mi rozerwało, dostanę takie w sklepie rowerowym ?
ODPOWIEDZ