Jaki damper do antidote lifeline

MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Nie jestem w temacie, ale wydawało mi sie, że DHX 5 to raczej bardzo liniowy damper? A tu wychodzi że jest progresywny :P
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Liniowy w dłoniach bez problemu wciskasz do końca używając relatywnie małej siły. CCDB, VIVID, ROCO

Progresywny bierzesz w rękach i w miarę wciskania czujesz co raz większy opór czasem wręcz nie da się wcisnąć w rękach całego tłoczyska. DHX i wiele innych. :)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
MUSZEL
Kontakt:

to w takim razie mój poprzedni Swinger 4way btł mega progresywny jak mam wrażenie że DHX jest liniowy :P
CEZAR
Kontakt:

Post autor: CEZAR »

Czyli rozumiem że dhx'a odpuścić ? okej to jeden damper wybiłem sobie z głowy ;] Teraz co powiecie na rc4 ? Bo szczerze mówić na ccdb mnie nie stać narazie, a rocco nie chce za bardzo - nie znoszcze czerwonego ;D
http://cezar-mtb.pinkbike.com/
MUSZEL
Kontakt:

CEZAR pisze: nie znoszcze czerwonego ;D
można anodować ;) myśle że z RC4 będzie ta sama bajka co z DHXem
Przem NBT
Kontakt:

Post autor: Przem NBT »

Również nie znosiłem ;)
Obrazek

Jeżdżę na LL z roco, brak powodów do narzekań, po zabawie z shimami jest bardzo ok.
CEZAR
Kontakt:

Post autor: CEZAR »

No własnie widziałem, że ktoś anodował rocco ostatnio ;D Przem NBT Anodowałes w 13bikes ? Mozna wiedziec ile płaciłeś ? Gdzie można rocco przezaworowac pod rame (najlepiej oklice 3-miasta), tylko tak żeby panowie robiący tuning znali się na tym, a nie że mnie sie zapytają jak to zrobić ;D To rocco chyba nie głupia sprawa, rozmyślam nad wersją Air wc ;) Czy przez tuning i anodowanie, trace gwarancje ?

Edit.Widzę, że strasznie ciężko dostać rocco na naszym rynku. Gregorio sie dosyć ceni bo model 2013 po rabacie wyjdzie mnie niecałe 2k. Może będa dostępne jeszce modele 2011/2013 to będzie sproo taniej.
http://cezar-mtb.pinkbike.com/
ODPOWIEDZ