Kross Sing FR2 VS Duncon Cocker

Specker
Kontakt:

Kross Sing FR2 VS Duncon Cocker

Post autor: Specker »

Siema

Która z tych ram jest lepsza?
i ile jest wart duncon cucker malowana na zamówienie ..

Kross FR2

Duncon Cucker
bikerBB
Kontakt:

Post autor: bikerBB »

Ja bym wybrał DC bo Sign jakis dobry nie jest a Cocker naprawde wiele wytrzyma (kumpel łapał takie niedoloty i gleby że często myslałem że już po ramie a ona cała i zdrowa ) :D. Za to Signów złamanych to dużo widziałem.
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

bikerBB pisze:Za to Signów złamanych to dużo widziałem.
Można wiedzieć gdzie?

lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

FRmaniak pisze:Można wiedzieć gdzie?
Najbliżej, biały jeździł w bełchatowie, z 3ma spawami, nie wiem gdzie obecnie sie znajduje.
DisC
Kontakt:

Post autor: DisC »

FR'ka z adapterem do dampera to naprawde fajny sprzęt mimo powszechnej opini o niej widziałem tylko 1 pęknięta i to obok supportu. Cenowo tak samo jak Cocker a jednak już na tyle masz zawieszenie. ;)
stomatolog
Kontakt:

Post autor: stomatolog »

Osobiście dla mnie pytanie, czy brać cockera czy kross fr, to pytanie w stylu co lepiej wziąć, tablet czy laptop. Oba mają niby trochę wspólnego ale więcej różnic. I to i to ramy. Tak i tutaj, ani nie podałeś przeznaczenia dokładnego ramy, ani np. z jakim damperem chcesz mieć fullika, z jakim amorem.

Cocker niezaprzeczalnie rama pancerna, z dożywotnią gwarancją jeżeli nie mylę ram? Ale u firmy która niestety padła. Nie zmienia to faktu, że rama ma świetną renomę i do tego wygląda zabójczo (dla mnie najładniejszy sztywniak)

Fr to tyle opinii ile użytkowników, bo opinii ludzi bez styczności z nią nie liczę. Dopiero co wygasł temat wręcz bym powiedział zbiorczy o krossach i zdaniu ludzi na jej temat.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

stomatolog pisze:Cocker niezaprzeczalnie rama pancerna, z dożywotnią gwarancją jeżeli nie mylę ram? Ale u firmy która niestety padła. Nie zmienia to faktu, że rama ma świetną renomę i do tego wygląda zabójczo (dla mnie najładniejszy sztywniak)
Rama waży tyle co dwie zwykłe, a co do łamania to często ludzie początkujący szukają nie wiadomo jakiego sprzętu bo myślą, że będą łamać. Potem się okazuje że skaczą z krawężników i mówią, że rama nie do zdarcia. No i fakt, że na pinku nie ma żadnych zdjęć nie znaczy, że coś nie istnieje.

Z resztą dziwne jest że ramy za pare tyś, dobrych producentów potrafią się połamać a sign spawany przez chińskie rączki kosztujący w porywach 200zł za używkę jest nie do rozwalenia?

Specker
Kup sobie jakiegoś horneta, przynajmniej będziesz miał ramę a nie 10 letnie koromysło.
bikerBB
Kontakt:

Post autor: bikerBB »

FRmaniak pisze:Można wiedzieć gdzie?
Na przykład dwaj koledzy niedawno połamali Jeden koło dampera sruby, drugi przy haku ...
GrubyDH
Kontakt:

Post autor: GrubyDH »

Ja polecam FR2 (chociaż na tym iż pięknym ht nie miałem okazji jeździć :D). FR2 wytrzymała rok przy moich nie dolotach i przy wadze ze zbroją itd. ok. 100kg. Potem ją sprzedałem, i dalej kolega ją katuje.
grzwalec
Kontakt:

Post autor: grzwalec »

GgG pisze:Specker Kup sobie jakiegoś horneta, przynajmniej będziesz miał ramę a nie 10 letnie koromysło.
Fr2 kupiłem nową wymontowaną z nowego rowera z dwoma obtarciami lakieru na wachaczu (przez zły magazyn) tydzień temu na alledrogo
Więc jakie 10 letnie ?????
Gulczas
Kontakt:

Post autor: Gulczas »

Posiadam Cockera i mogę powiedzieć,że ramka jest meeeeggggaaaa zajeeeefajnaaa . Jeździłem na Signie Fr i szczerze mówiąc to na Cockerze jeździ mi się lepiej. A co do wagi Cockera to nie jest aż tak źle jak na tak pancerną ramę ,ponieważ ma 2,8kg . Bierz Cockera,będziesz w 100% zadowolony :D
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

GgG pisze:No i fakt, że na pinku nie ma żadnych zdjęć nie znaczy, że coś nie istnieje.
ale akurat cockerow peknietych bylo bodaj sztuk jeden.sprzedanych ok 230 sztuk.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
stomatolog
Kontakt:

Post autor: stomatolog »

Sprzedanych 230? Toć to wręcz kolekcjonerska rama Oo nie spodziewałem się
Specker
Kontakt:

Post autor: Specker »

Mam dc cocker ale zastanawiam się nad zmianą na taniego fulla ale to bez sensu wole uzbierać na speca big hita i przełożyć osprzęt ..

Używam roweru do jazdy po lesie i skacze ze 2 metrowych schodów (nie mam jak narazie odwagi na więcej xd) i ramka jest zaje super świetna
lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

Specker pisze:cucker
.....
Gdybym miał katować jakieś hopy, las itp, wybrałbym dc, gdybym miał jeździć, bić kilometry, jakieś spokojne enduro, wybrałbym signa, tyle ode mnie ;)
ODPOWIEDZ